'Kimse Trabzon'a gitmek istemiyor'

'Kimse Trabzon'a gitmek istemiyor'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımdaki yıldız futbolcular ile sözleşme yenilediklerini belirterek, "Kimse Trabzon'a gitmek istemiyor ama Bursa'yı tercih ediyor" dedi.

Sağlam, transfer çalışmalarını şimdilik askıya aldıklarını ifade etti.
Yıldız değil ama takıma direk katkı sağlayacak isimler aldıklarının altını çizen Sağlam, yıldız futbolcuları da satmadıklarını ifade etti. Hedefin Bursaspor için artık değişmeyeceğini söyleyen Sağlam, "Bundan sonra, ligin zirvesine oynayan, şampiyonluklar kovalayan, ilk 5'in müdavimi haline gelen ve Avrupa kupalarında ses getiren bir kulüp haline geleceğiz" dedi.

"KİMSE TRABZON'A GİTMEK İSTEMİYOR"
Mevcut kadrodaki yıldızları satmayıp sözleşmelerini iyileştirdiklerini ifade eden Sağlam, "En son Ozan İpek'le anlaştık. Ozan'ı Beşiktaş, Trabzon istemedi mi ? İstedi. Ama o Bursaspor'u tercih etti. Çünkü, Bursaspor artık oyuncularına istediği parayı verebiliyor. Tabii her şey para değil. Bunda kulübün, hocanın, yönetimin, taraftarın, şehrin de payı var. Ama, şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Bursaspor futbolcuları cezbeden bir kulüp haline geldi. Kimse Trabzon'a gitmek istemiyor ama Bursa'yı tercih
ediyor. Bunda şampiyon bir takım olmanın ve Avrupa'da mücadele etmenin de katkısını gözardı edemeyiz. Futbolcuların paraları tıkır tıkır ödeniyor, hiçbir endişeleri yok. Ozan İpek, 4 yıl daha sözleşmesini uzatabiliyor. Bunlar Bursaspor adına gerçekten olumlu şeyler. Daha önce Volkan, Sercan, Turgay da imzaladı. Bursaspor tercih edilen, İstanbul kulüplerinin bile bazen önüne geçebilen bir kulüp oldu. İnşallah Avrupa'da da ses getiren bir kulüp olacak" diye konuştu.

"TRANSFERİ ŞİMDİLİK ASKIYA ALDIK"
Transferi şimdilik askıya aldıklarını dile getiren başarılı teknik adam, "Gustav, Kirita duruyor. N'Diaye geldi. Barış diye yetenekli bir futbolcumuz var. Insua'yı yok sayamayız. Yani orta saha için acil ihtiyaç içinde değiliz. Her zaman söylüyorum; en önemli transferimiz, geçen sezon verim alamadığımız oyuncuların bu yıl kendilerini göstermeleri olacak. Vederson, Ozan, Volkan, Sercan, Turgay, Svensson ve Insua gibi. Bunlar elimizdeki değerler. Çöpe atamayız" şeklinde konuştu.

"KENNY MİLLER PARA İÇİN GELDİ"
5-6 milyon Euro bonservisi, ez az 3 milyon Euro da kendisine verip yıldız oyuncu almanın kendilerine asla uymadığını belirten Ertuğrul Sağlam, "Ya da 30 yaşını aşmış, gözü parada olanları bulacaksınız. Örnek, Kenny Miller. Para için geldi 6 ay sonra kaçmak için elinden ne geliyorsa yaptı. Bursaspor'a verdiği zarar ortada. Bizim artık genç isimleri bulup, onları yetiştirip Avrupa pazarına sunmamız lazım. Şimdilerde uyguladığımız strateji de bu. Carson, N'Diaye, Bangura hem gençler hem de takıma fayda
sağlayacak kapasitedeler" dedi.

"KİMSEYİ GÖNDERMEYE KIYAMIYORUM"
28 kişilik kadrodan en az 4-5 kişinin gitmesi gerektiğini belirten Sağlam, "28 kişiyle antrenman yapıyoruz. Kimi göndereceğim diye düşünüyorum. 4-5 kişi göndermemiz lazım ama gençlere kıyamıyorum. Çünkü çok iyi durumdalar. Yanımızda olsunlar istiyorum. Başka kulüplere gönderip, alacakları eğitimin aksamasını istemiyorum. Biz eğitelim, arada da faydalanalım" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.