KADINLARI MAÇLARDA GÖRMEK NE GÜZEL

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan "Kadınların ve 16 yaş altı çocukların müsabakalara ücretsiz girme" projesi, 30 Eylül - 3 Ekim 2011 tarihlerinde oynanacak Spor Toto Süper Lig 5. hafta maçları ile hayata geçiyor.


Artık bundan sonra kadınları maçlarda görebileceğiz. İnsan sormadan edemiyor. Acaba ne oldu da Türkiye Futbol Federasyonu kadınları maçlarda görmek istiyor?Aklıma gelen şıkları hemen sıralamak istiyorum.


-Erkeklik hormonunu ve maç izleme sırasında şaha kalkan adrenalini bastırmak için olabilir. Çünkü bu iki hormon erkekte tavan yaptığı zaman erkek izleyici ne yaptığını bilemeyen bir kızgın boğaya dönüşüyor. Bağırıyor, çağırıyor, küfür ediyor bununla da yetinmeyip holiganlık görüntüsü altında ortalığı kana bulayabiliyor.

 

-Kadınların olduğu ortamda erkekler centilmenliği elden bırakmamak adına daha nazik ve kibar olabiliyorlar. Böylece tribün terörünün önüne geçecektir. Sahaya ve tribüne zarar veremeyecek olmaları muhtemeldir.


-Ayrıca çocuklara karşı son derece hassas bir toplum olmamız onların bulunduğu ortamlarda daha dikkatli davranmaya izleyici elbette yönlendirecektir. Tüm bunlara rağmen Futbol Federasyonun üzerine düşen görev her kötü ihtimale karşı daha dikkatli ve temkinli davranması gerekliliğidir, çünkü izleyiciler arasında artık kadın ve çocuklar bulunacaktır.


 

Kadınlar maçlara gelir mi derseniz kesinlikle gelir. Hem de kendi kurallarıyla gelir. Mahalle kadınları akşamdan dolmalar, börekler yapıp piknik sepetine bir güzel yerleştirirler. Yanlarına maç sırasında çalacakları tencere ve tepsileri koymayı da ihmal etmezler. Maça aynen böyle gelirler.


Liseli genç kızlar ise tıpkı erkeklerin yaptığı gibi okulu asarak gelir. Muhtemelen o gün dersler boş geçer. Eskiden eşlerini evde bırakıp maça gelen beyler ise maça yanında eşleri ve çocuklarıyla birlikte gelir. Kadın kimliği mutlaka maça ve tribüne damgasını vurur. Renklere yeni renkler karışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar