Abdurrahman AKSU

Abdurrahman AKSU

Bulutlu Güneş


Doğduğu andan itibaren hiçbir an nefes alamadı Türkiye Cumhuriyeti. Ne ara başını hafif kaldırıp modernleşme,sanayileşme ufuklarına çevirmeye kalksa; ne ara yükselmeye ,mirasçısı olduğu Osmanlı'nın öz ruhuna bürünmeye yeltense hep bir isyan,iç karışıklık ve ya hainler ordusuyla karşı karşıya kaldı.
Sene 1924 ... İstiklal Şavasından zaferle çıkan taze çınar Türkiye , Mısak-ı Milli'nin namusu sayılan Musul'u ülke topraklarına katabilmek için var gücüyle direniyor. Tüm dış mihraklara tam bağımsız poetikayla kafa tutuyor,gerekirse kılıçlara kuşanacaklarının ihbarnamalerini ilan ediyordu. Bu tavır İngiltere'yi ürttüğünden İngilizler ajanları vasıtasıyla ,laik ınkılaplardan rahatsızlık duyan Anadolu insanının dini ruhaniyetini kullanmak suretiyle yaktığı kıvılcım " Şeyh Sait İsyan'ına " dönüşmüştü. İsyanı bastırırken takatını kaybeden Türkiye ise ,Musul'u üç beş kağı da ( 500.000 sterlin) ingiliz mandası Irak'a bırakmıştı.
Fakat bu durum işaret ettiğim tabloya örneklenme de istisna değildi.Tekerrür eden tarih günümüze kadar ülkemin kaderini en aynı döngüde belirledi.
 Sene 1960 ... Menderes ABD'den alamadığı Sanayii Kredisini Sovyetlerden almaya kalkınca ipi çekildi.Ülkeyi kalkındırma atağına sokan Demirel'e 1972 muhtırasıyla perde ardından Menderes'in boynuna dolanan ip gösterildi.İşte böylece bir zamanlar Dünya'nın güneş'i olan bir millet,artık başını kaldırıp güneşe bakabilecek durumda değildi.
Sene 1974 ...Kıbrıs'ta zafer kazanan ordumuz,Dünya tarafından "nasıl zafer kazanırsın ?" diye cezalandırıldı. Cezası her alana da ambargo yemekti. Bu da tutmayınca sağ sol itişmeleri başladı.Gardı bir türlü düşüremeyen dış mihraklar ermeni terör örgütü Asala'ya Türk Bilim Adamlarını , Diplomatlarını tek tek temizletti.Asala lideri Atina da Mit tarafından sokak ortasında öldürülünce belasız kalan Türk Milleti, bir kaç yıl içinde Dünya'nın en güçlü 14. Ekonomisi olmayı başardı.Fakat fazla ileri gidince ,(hele de Türk Birliği kurma çalışmaları artınca) sahneye adı ve sanı duyulmamış son büyük aktör çıktı. PKK ! Zamanlaması ise ilginç ? GAP konusunda en büyük atılımın yapıldığı dönem.
Fakat diğerleri gibi, pkk'da bir zaman sonra bitecek.Fakat bu onun ardından güneşi yelteleyecek başka bir bulutun gelmeyeceği anlamına gelecektir. Takii biz iç organlarımızı hainlerden,işbirlikçilerden,melezlerden,ajanlardan temizleyene kadar ! Unutmayın ; biz Dünya'nın en güçlü devleti olmasabiliriz ama en stratejik coğrafyanın sahibiyiz !
 
Önceki ve Sonraki Yazılar