Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

AK Parti Maskelilerden Temizlendi Mi?..

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan parti içinde köşe tutmuş maskelileri ara sıra kamuoyuyla paylaşıyor…
 
Sayın Erdoğan bir aralık (bir parti grup toplantısında) “bizden olmayanlar” başlığı altında “Teşkilat içinde birbirlerine karşı çalım atan, dava idraki ile hareket etmeyen, elinden ve dilinden emin olunmayan” maskelilerden bahsediyordu…
 
Bilahare "Parti olarak hasbîlikten hesâbiliğe doğru savrulduklarını, artık hasbîliğe dönüleceğini,  hesâbi değil hasbî (gönülden, karşılık beklemeksizin yapılan) olunacağını” onun beyanlarından öğreniyorduk…
 
Son olarak da yine onun beyanlarından “18 yıllık yolculukta nefesi kesilenlerin, hırslarının ve kibirlerinin kurbanı olanların çıktığını,  kutlu çatı diye nitelediği teşkilat içinde “fitne ateşi” yakmak isteyenlerin olduğunu ve” fitne ateşininin yakılmasına” kesinlikle izin vermeyeceklerini” öğreniyoruz…

 
***
Bir parti içinde neler olduğunu, kimlerin ne yaptığını tabii ki en iyi bilen partinin genel başkanıdır.
Bu itibarla Sayın Erdoğan’ın parti içindeki bu maskelilerle alakalı sözlerini (iktidar partisi olması hasebiyle bütün kamuoyunu ilgilendirdiği için) önemsiyoruz. 
 
Ancak, bir manada partinin iç meselesi olan ve parti sırrı gibi görülen bu meselenin kamuoyuyla paylaşılmasındaki hikmetin de ne olduğu merak mevzuu oluyor.
 
 
 
Mesela kamuoyu bugüne kadar, parti içinde varlığından bahsedilen; bizden olmayan dedikleri “birbirlerine karşı çalım atanların, dava idraki ile hareket etmeyenlerin, elinden ve dilinden emin olunmayanların, hasbilikten hesabiliğe doğru savrulanların kimler olduğunu ve bunlar hakkında ne gibi bir işlem yapıldığını bir türlü öğrenemedi!..
Acaba parti içinde hala “birbirlerine karşı çalım atanlar, dava idraki ile hareket etmeyenler, elinden ve dilinden emin olunmayanlar, hesâbi olanlar var mı, yok mu? Dün şikâyetçi olunan bu maskelilerin tamamı temizlendi mi?
***
Tabii şimdi de; acaba 18 yıllık yolculukta nefesi kesilenlerin, hırslarının ve kibirlerinin kurbanı olanların, fitne ateşini yakmak isteyenlerin kimler olduğu, bu fitnecilerin halen parti içinde mi, yoksa daha önce parti içinde olup da trenden inenler arasında mı olduğu merak ediliyor!..
***
18 yıllık bir iktidar partisinin genel başkanı, parti içinde bizzat kedilerinin şikâyetçi olduğu maskelilerinin (bırakınız kimler olduğunu açıklanmasını) hiç değilse partiden temizlendiğini açıklamak zorundadır.
Aksi halde, bu temizlikten bahsedilmediği sürece partiye güven daima sorgulanacaktır.
 
Kamuoyunun bu bilgileri bilme hakkı olsa gerek.
***
“Ey iman edenler! Zannın birçoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.”(Hucûrât, 49/12)
 
***
"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner." (Buhârî, Edeb 73; Müslim, Îmân 111)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
02 Eylül 2019 P.tesi / 03 Muharrem 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar