Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

HER ŞEYE RAĞMEN BİR PUAN GÜZEL

 Lig’e çok iyi başlayan ve iki hafta üst üste kazandığı ve puanını 6 ya çıkaran Ç. Rizespor; iyi bir moralle Beşiktaş’ın karşısına çıktı.

Beşiktaş bugüne kadar bir çok maçta hem içerde hem de dışarda Ç. Rizespor’u bol golle mağlup ediyordu. Ancak bu defa Papaz pilav yemedi. Hesapları alt üst oldu. Elbette ki   oyun üstünlüğü genel olarak Beşiktaş ta idi ama, galibiyeti son dakikada elinden kaçıran Ç. Rizespor idi.
 
Oyuna Beşiktaş iyi başladı. Yarım saat hatta ‘’ Ç. Rizespor başladığı oyun anlayışıyla inanın bu maçı bitiremez’’ diye de düşündük. Rizespor bu bölümde hiç gelmedi, gelemedi. Sonra ne olduysa iki defa geldi onunda birisi gol oldu. Hem de ne gol… Avrupa liglerindeki sahlarda bu tarz goller görüyorduk. Ama Oğulcan Çağlayan, daha estetik daha güzel bir vuruşla Türkiye de biz de atarız dercesine Beşiktaş tribünlerinden bile alkış alan bir gole imza attı. 
 
Beşiktaş’ın baskısı ve oyun temposu gittikçe düşmeye başladı. Bu def Ç. Rizespor oyuna çıkmaya başladı ve bayağıda etkili çıkmaya başladı.
 
Ama 70. Dakikada bir pozisyon vardı ki; Beşiktaşlı oyuncu Ruiz Ç. Rizesporlu Pauwun hem boğazını hem de çenesini dağıtırcasına faul yaptı. Ne hakem gördü, ne de ‘’VAR’’!.. pozisyon tamamen hakemin gözü önünde oldu. Hadi onun gözleri görmedi, göremedi, ya da görmek istemedi. Ancak öbür taraftan yayıncı kuruluş aynı pozisyonu en az 6-7 kez net bir şekilde gösterdi. Bu pozisyon aynı zamanda çok net kırmızı kart… Geçildi.
 
Peki hem hakem hem VAR nerelerdeydi..? Hiç birinin işine gelmiyordu. Çünkü Ç. Rizespor iki haftada topladığı 6 puan onları da belli ki rahatsız etmişti. Çünkü Beşiktaş 7 atmaya alışmıştı ya; en azından onlara göre kesin gözüyle buradan mağlup ayrılması gerekiyordu. Ama hesapları tutmadı. Çetin cevize rastlamışlardı.
 
Ç. Rizespor bu maçta da gerçekten gücünün de üstünde çok savaştı. Hatta oyunun o son saniyelerinde maçı kazanabilirdi. Topun içeri girmesi daha uygun iken maalesef direğe patladı.
Sonuç olarak: Beşiktaş gibi bir takımdan  galibiyeti kaçıran taraf biz olmamıza rağmen 1 puan almak oldukça başarıdır.
 
Hakemi hiç ama hiç beğenmedim. ‘’VAR’’ dan ne haber derseniz, tek bir cevabı ‘’VAR’’dır, ama futbolun içinde lazım olduğu zaman hiç ‘’YOK’’tur.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar