Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Bu gece MİRAÇ Gecesi!..

 Bu gece, Leyle-i Miraç…
Leyle-i Miraç; Recep ayının 27. Gecesi, Ramazan-ı Şerif’e 33 gün kaldığının müjdecisidir!
 
Miraç; elemi, kederi, çaresizliği, ümitsizliği bir kenara koyup yeniden yola çıkma, arınma ve durulmadır…
Miraç, insanın erdem yolculuğu, Rabbe vuslatıdır… 
Miraç, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları kuvvetlendiren, Müslümanların gönül dünyalarını güçlendiren, sıdk ve imanlarını pekiştiren, kardeşlik şuurunu yaşatan, müminleri eğiten, *onlara değer kazandıran bir oku*ldur…
Müminin Miracı; günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren namazdır. 
*
Bu gece, dua gecesi…
Bu gece, tefekkür, tövbe ve af dileme gecesi…
Bu gece, bugüne kadar yapmadığımız/yapamadığımız, ihmal ettiğimiz bir gafletten kurtulma, bir güzeli ihya etme gecesidir!
*
- Ne mutlu bu gece Rabbimize olan imanını, Peygamberimize (sav) olan bağlılığını, namaza olan muhabbetini tazeleyenlere!.. 
- Ne mutlu Burağı ve refrefi sadık iman, salih amel ve güzel ahlâk olanlara!..
- Ne mutlu bu gece eşref-i mahlûkat olmanın bilinciyle daha ferasetli bir bakış, daha merhametli bir kalp, daha nezaketli bir dil, daha güzel bir ahlâk, daha huzurlu bir dünya için dualarını miraca gönderenlere!
*
✅ “Başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir.” (Şûrâ suresi, 30)
 
✍ “Eğer Allah sana (herhangi bir yüzden bir keder) bir zarar (fakirlik gibi, hastalık gibi bir musibet) dokundurursa, onu Kendinden başka (O Yüce Yaratıcıdan gayrı) hiçbir açıcı (giderici) yoktur. Eğer sana bir hayır (bolca rızk, güzelce bir sıhhat) dilerse, O’nun fazl (u kerem)ini geri çevirici hiçbir (kuvvet) de yoktur. O, bunu kullarından dilediğine eriştirir. O, çok Yarlığayıcı, çok Esirgeyicidir” (Yunus, 107)
*
Önceki ve Sonraki Yazılar