Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

KORONAVİRÜS DÜNYANIN BAŞ KÖŞESİNE OTURDU

 Son üç ayımızı; çaresizlik, endişe, belirsizlik, şüphe, umutsuzluk ve ruhsal çöküş olarak tanımlayabiliriz.
Sadece zihnimiz ve kalbimiz değil; hayalimiz, umudumuz ufkumuzunda yorulduğu bir süreç yaşıyoruz. Maalesef..
Hızla değişen dünyamız bir anda allak bullak oldu.
Ülkemiz ve dünya bu virüsle savaşıyor.
Ben yaş haddine takılanlar dan olduğum için evde kalmak zorunda  olanlardanım. Hiç bir şekilde şikayetçi değilim. Çünkü önce kendi sağlığım, sonra da diğer insanların sağlığı benim için önemlidir. Evden çıkın diyene kadar evde kalmayı sürdüreceğim.
Evde boş oturmuyoruz. Bol kitap okuma. TV kanallarını izleyip, bir çok konuda bilgi sahibi ve haberdar oluyorum. Olayları daha yakından takip edebiliyorum.
Bakınız bu virüs ile birlikte sadece hastalık değil, insanlık ile de savaş halindeyiz. Fırsatçı esnafla, evde durmamak için inat eden yaşlılarımız ve o yaşlılarımıza saygısızlık yapan gençlerimizle savaşıyoruz.
Ey benim yaşıtlarım ve daha yukarıdaki yaşlı insanlar...Ben de, sizler de şu an hasta değiliz. Ama, sadece risk grubunda olan insanlarız. O nedenle devletimizin uyguladığı kararlara lütfen uyalım ve evimizde bir süre daha kalmayı sürdürelim. Buna mecburuz. Bu işin şakası yok! ..Size farkında olmadan bulaşan virüs, eve gittiğinizde Allah korusun ya eşinize ya çocuğunuza, ya da torununuza bulaşacak... Bu bir vebal ve kul hakkıdır.
Bir sözümde şu fırsatçılar... Sizlere söyleyecek o kadar çok şey var ki, ama şu dönemde sizi sadece Allah'a havale ediyorum. (Tüm fırsatçıları)
Bu virüs olayı ortaya çıktıktan sonra;Rizemiz de ciddi sınav veriyor. Kulağımıza Rize de ki gelişmelerle alakalı çok değişik şeyler geliyor. İşte; hastanelerimiz de çok sayıda pozitif vakaların olduğu yönünde. Ciddi bir bilgi kirliliği var. Bu konularda Sağlık Müdürlüğü kısmı bilgi verebilir mi? Bilmiyorum. Yasak olduğunu biliyorum...
BU VİRÜSE BİR TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM!...
Niçin? Açıklamaya çalışayım...
Çünkü bizi ciddi şekilde silkelediği için. Bize daha büyük bir şeye bağlı olduğumuzu hatırlattığı için. Bütün bunların bize bahşedilmiş olduğunu anlamamızı sağladığı için.. 
Teşekkürler bizi durdurduğu için..
Çok önemli olduğunu düşündüğümüz bütün basit sorunları bir kenara atmayı öğrettiği için..
Neyin gerçekten önemli olduğunu gösterdiği için...
Aramızdaki bu büyük birleşme için teşekkürler sana..
Şimdi yeni farkındalık para niyet edelim; şimdi şefkate, merhamete, birlik ve beraberliğe, yardımlaşmaya niyet edelim...
Artık bundan böyle, egosal duyguların yerini empati nin, kıskançlığın  ve rekabetin yerini hoşgörünün olması gereken bir dönem başlıyor.
Zaman yaşlıların, hastaların korunması, gözetilmesi zamanı artık.
Bencilliğin yerine başkalarına da yetsin diye stoklamama...
Şimdi yardımlaşma, dua etme zamanı.
Sevgiyi ve insanlığı kalp düzeyinde sabitleyelim.
Unutmayalım ki!...
Koronavirüs için, renk, dil,  din, kültür, ırk farkı yok!..
Herkese sağlıklı günler diliyorum...
Allah'a emanet ediyorum.
Önceki ve Sonraki Yazılar