Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Çürük raporlular “bizi de askere alın” diyorlar !

 Bu başlık, Mehmedçiklerimizin Afrin cephesinde terörist avında olduğu, topyekûn milletimizin ordumuza destek verdiği bir dönemde gazete manşetlerinde görmeyi arzu ettiğim, özlemini çektiğim bir başlık!
 
Bu güne kadar çok yazıldı ve söylendi: Etkili siyasetçilerin ve bürokratların; paşaların, milletvekili ve bakanların çocukları ve yakınlarının muhtelif rahatsızlıkları(!) sebebiyle askerliğe elverişli olmadıklarına dair “engelli raporu” (halk dilinde çürük raporu) alanların sayısı 150 binin üzerinde.
 
***
“Bu çürük raporlu olanlar kimlerdir, kimlerin çocukları veya yakınlarıdır?” gibi bir tartışmayı bugünün şartlarında pek anlamlı ve samimi bulmuyorum.
 
Ordumuzun fiilen cephede olduğu, hem askerlerimizin hem milletimizin birlik ve beraberliğe, desteğe ihtiyacı olduğu bir anda bu tür tartışmaların (yıkıcı muhalefetin ve şer odaklarının dışında) kimseye faydası olduğuna/olacağına inanmıyorum.
 
Hatta bu tür tartışmaları başlatanlara sormak gerekir: 
- Bu çürük raporu alanlar sadece Ak Parti iktidarı dönemine mi mahsustur? 
- Geçmiş iktidar dönemlerinde olmadı mı? 
- Raporlu olanlar arasında paşaların çocukları ve yakınları yok mudur?
- Bu raporları veren hastane ve doktor heyetini neden sorgulamadınız? 
 
Kaldı ki bu raporu alanlar mı çürük, rapor mu çürük, raporu verenler mi çürük; bu da ayrı bir tartışma mevzuudur!
 
 
 
***
Bu raporların tamamının tam teşekkülle resmi (özel!) hastanelerden alınmış hukuken geçerli raporlar olduğu da unutulmamalı. 
 
Kaldı ki bu raporluların tamamına “şüpheli” bakma; askerlik yapmaya elverişli olmayan gerçek engellilere de saygısızlık olur.
 
***
Çözüm:
Ordumuzun desteğe ve motivasyona ihtiyacı olduğu bir dönemde, faydasız seçim malzemesi mahiyetindeki tartışmalar yerine yapılması gerekenler yapılmalı…
Mesela, Askerlik yapmaya elverişli olmadığına dair raporlu olanların tamamı; kimlerin evladı ve yakını olursa olsun, istisnasız ve yaş sınırı olmaksızın yeniden “sağlık raporu” almaları için acilen hukuki bir düzenleme yapılmalı ve sağlıklı olanlar askere alınmalı.
 
Ola ki engelli raporu alındığında rahatsızlığı(!) olanlar bugün şifa bulmuş olabilirler!
 
***
Askerlik yapmaya engeli bulunmadığına dair sağlık raporu olanların askerlik şubelerine müracaatla “bizi de askere alın” demeleri; hem cephedeki Mehmedçiklerimize*hem de topyekun milletimize müthiş bir motivasyon olacaktır.
 
***
Bugün itibariyle AK Partili bakan ve milletvekilleriyle ordu kademesinde üst rütbeli komutanlar arasında eğer raporlu yakınları olanlar varsa, bunların öncülük etmesi; *Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan*’ın “Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. Lider meydanda olursa millet de meydanları doldurur” mesajının da fiilen uygulaması olacaktır.
 
Erdoğan’ın sözleri bugün şöyle de yorumlanabilir: 
*“Öncelikle komutanların ve hükümet üyeleriyle iktidar milletvekillerinin çocukları askerlik şubelerinin kapısında olursa millet de cepheye koşar!”*
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
27 Şubat 2018 / 11 Cemaziyelahir 1439
 
Önceki ve Sonraki Yazılar