Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Teknik direktörlerin taktiksel savaşında Ç,Rizespor kaybetti

 Ç.Rizespor Elazığspor karşında oyuna iyi başladı oyunda üstündü golü de erken buldu.
Erken gelen gol sonrasında orta sahada Ç,Rizespor sendeledi Koray’ın on libero oynadığı müsabakada Koray ne defansif ne de ofansif oyunda yoktu.
İlk yarıda Koray’la zorlanan orta sahada, ikinci yarıya Üzülmez oyuncu değişikliğine gitti, oyundan Koray’ın alınması beklenirken oyundan Abdullah, alındı yerine Lincoln girdi, Recep, önde serbest oynuyordu, Recep, Abdullah’ın bölgesine geçti Lincoln, serbest oynamaya başladı.
Baktığımızda bu oyuncu değişikliğinden sonra Ç,Rizespor orta sahası tamamen oyundan duştu, orta saha oyunu ele alamıyordu oyunu rahatlatamıyordu, çünkü bir yerde eksik vardı.
 Geriden oyun kuran topla oynayabilen oyuncu olmayınca, Ç,Rizespor takımı adeta Koray ile bir kişi eksik oynamaya devam etti.orta sahada oynayan oyuncular top tutabilen topu iyi kullanabilen topla donen adem eksilten oyuncular olmalı,Koray’da bunların hiç biri olmayınca,Ç,Rizespor orta sahasında defansif özelliği az olan Recep, yalnız kaldı ve orta saha oyundan düşütü.
Elazığspor teknik direktörü Karpar ,Ç,Rizespor takımın orta sahasının oyunu tutamadığını görünce, orta sahada Ç,Rizespor takımına önlem almış maça önlem alarak başlamıştı, oynatmayan oyuncu ile maça başlamıştı, Hüseyin Karpar , durum böyle olunca orta sahadan oynatmayan oyuncuyu alıp, orta sahaya oynayan oyuncusunu oyuna aldı oyunu dengeledi.
Daha sonraki dakikalarda Elazığspor teknik direktörü Karpar , Ç,Rizespor bu zayıf noktasını devam ettiğini görünce oyundan orta saha oyuncusunu alıp yerine hücuma oyuncu aldı ,orta sahayı eksiltip hücumu çoğalttı,golü düşünmeye başladı sağlı sollu göbekten ataklar yapmaya başladı.
Ç,Rizespor teknik direktörü ise önde top taşıyan Ç,Rizespor takımını hücuma çıkaran oyuncusunu oyundan aldı oyuna top tutamayan daha zayıf bir oyuncusu Oğulcan’ı oyuna aldı, bu oyuncu değişikliğinden sonra Elazığspor takımı tamamen Ç,Rizespor kalesine yüklenmeye başladı.
 Bunun sonrasında yine ilerde etkili olan aldığı her topu taşıyıp Ç,Rizespor takımını atağa çıkaran bir başka oyuncu Samudio, oyundan alan Üzülmeze,Ç,Rizespor takımının  orta sahası oyundan duşmuş anacak kenarlara oyuncu değişikliği yapıyor, orta sahadaki Koray’ı göremeyip oyunu Elazığspor’a teslim etti.
Oysa oyuna Robın alınabilir, Özgür, alınabilirdi oyun rahatlardı oyunda rakibe çok top kalmazdı Ç,Rizespor takımı topu Elazığspor’a verip geriye yaslanarak savunma yaptı.
Orta sahada Koray oyuncuları seyredercesine oynamasını Üzülmezin oyuncu değişikleri Ç,Rizespor takımına nelere mal olduğu ortaya cıktı.
 Oysa oyuna Robın alınıp oyundan Koray, çıkarılsaydı Ç,Rizespor orta sahası rahatlardı, orta saha oyunu tutar Robın’le oyun ele alınırdı.eğer Robın hala sakatsa neden kulübede madem sakat riski edilmedi o zaman Abdullah, oyundan neden alınıyor dimi insana sorarlar.
Hocaların oyuncu değişiklerine bakın Elazığspor oyuna aldığı oyuncularla hücumu düşünüyor Ç,Rizespor takımında oyuna giren oyuncularla hücumu zayıflatıyor üstelikte kendi sahsında hemse ligin lideri .
Batkımızda son değişiklikten sonra Elazığspor takımı sağ bekini sol bekini stoperlerini hücum yapmaya başlattı, Ç,Rizespor takımı ise daha da geri yaslandı. İşte bu müsabakada teknik direktörlerin oyuncu değişikleri taktık savaşlarından Ç,Rizespor kaybetmiş oldu. 
Ne demiştik benim Üzülmezle tereddütlerim var yaptığı hatalar Ç,Rizespor takımının başı ağaracağını hissediyorum, çünkü acemice hatalar yapıyor tecrübesizliğinin kurbanı oluyor Ç,Rizespor takımı.
Bir takım için teknik direktör çok önemlidir, kulübesinde Robın gibi bir oyuncu dururken Koray’la oyuna başlamak ve bunun sonrasında, Koray’ın oyunda etkisiz kalması sonrasında Koray’ı oyuna tutmak.
 Rakip teknik direktörün bu zaafları görmesi oyuna hamle üstüne hamle yapıp oyunu dengelemesi, son dakikalar olmasaydı, oyunda beş dakika daha olsaydı Elazığspor takımı öne dahi geçebilirdi. 
Ç,Rizespor takımında elinde on libero oynayan oyuncun var iken  Koray’ı on libero oynatan bir teknik direktör ,mantalitesi bir, Karaman iki Üzülmezdir Koray’ı on libero oynatan bir futbol adamını futbol mantalitesini sorgularım arkadaş böyle bir şey  olamaz..
iki defansif özellikleri olan Abdullah ve Karay la oyuna başlıyorsun,ustelıkte Koray bu mevkının futbolcusu değıl, bu nasıl bir anlayıştır bu düşünce Elazığspor’a karşı savunmayı düşünen bir oyun anlayışıyla maça çıkmaktır, en azından Recep Abdullah ile oyuna başlardın, önlerine Lincln’u oynatırdın. 
Mevkisi olmayan Koray ile oyuna başlıyorsun üstelikte kendi sahandasın, Elazığspor’a karşı defans dayalı oyuna çıkıyorsun Elazığspor’a önlem alıyorsun böyle bir şey olamaz, bu ligde Ç,Rizespor takımı önlem almayacak, önlem aldıracak bir kadroya sahiptir.
 Ç,Rizespor takımı hücum oynayarak rakiplere savunma yaptıracak oyun oynaması gerekir, tecrübesizlik takımı zora sokuyor.
Şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik direktörü yaptığı hatalarla takımına puanlar kaybettirmesi olmamalı. 
Bu ligin en güçlü şampiyon adayısın,  kendi sahanda beş puan uçup gitti, bu puanlar yeri gelir çok aranır, rakipler kaybederken, bir kımıldama bize başarı gelebilir ancak rakipler kazandığında eyvah para etmez.
Ha bu futboldur kazanırsın kaybedersin, ancak kendi hatalarından puan kaybetmenin bedeli ağır olur bu sinyaller iyi yere gitmez.
İnşallah bu yapılan hatalardan ders çıkartılır, bazı maçlarda hatalardan ders çıkartıp, Üzülmez, harika işler yapıyor obur maça hatasız çıkılıyor, ancak bazı hatalar insanı delirtiyor.
Bu takıma kazanma hırsını aşılayan sahada savaşan ayağa kafa koyan, koşan mücadele eden zaman zamanda ayağa oynamaya başlayan hale getirmişsin, bu tur hatalar emeğe yazık ediyor daha iyi düşülmeli daha iyi etütler edilmeli, bir kere mevkisi olmayan futbolcuyu zorunlu olmadıkça başka mevkide oynatmamak lazım…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar