Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

 Giresun GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aralık/2016 tarihinde hizmete açıldı…
170 yatak kapasiteli hastane, aynı zamanda  “Anne Dostu, Bebek Dostu, Yenidoğan Yoğun Bakım Dostu” kriterlerine sahip ve bu 3 unvanı birlikte taşıyan Türkiye genelinde ilk 5 hastane arasında yer alıyor… Bu çok önemli bir kriter. 
***
Giresun Hastanesi, anne-bebek-aile dostu unvanını fazlasıyla hak ediyor…
Öyle ki, anne adaylarının doğum ve lohusalıklarını aynı odada yapmalarına ve yanına refakatçi almaya imkân sağlayan, donanımlı tek kişilik odalarda adeta ev ortamında (hatta belki de bazı ailelerin ev ortamından daha müsait bir ortamda) yeni doğuma hizmet veriyor…
Gebe okulunda anne adaylarına doğuma kadar eğitim veriliyor…
***
Hastane, geniş park alanlarından fevkalade ferah yatak odalarına ve misafir salonlarına varıncaya kadar gerçekten geçmiş hastanelerle mukayese edilemeyecek derecede donanımlı (adeta 5 yıldızlı bir otel mesabesinde) bir hastane olduğu halde maalesef Giresunlular tarafından pek bilinmiyor… Hastane gelen hastaların ekserisi komşu illerden olduğu ifade ediliyor.



 
“Böyle donanımlı bir hastane burada varken, acaba Giresunlular neden burayı değil de başka yerleri, özel hastaneleri tercih ederler!” diye merak ettim, soruşturdum; iki sebep karşıma çıktı: Hekimlerin ve personelin hastalara ve yakınlarına gösterdiği alaka(!) ve Hekim sayısının yetersizliği…
*** 
Özel kurumlarla devlet kurumlarında müşterilere-hastalara gösterilen ilgi-alaka farklılığından hep bahsedilsede bu hastanede bu farklılığın pek fazla olmadığını tespit etmiş bulunuyorum.
 
Her kurumda olan/olabilen birkaç kişinin yaptığı kusurlu hareketleri bütün kuruma ve camiaya mal etmek haksızlık olur…Böyle bir itham, özellikle hizmet aşkıyla çalışan fedakâr, cefakâr, gayretli hekimlerin, idarecilerin ve sair personelin çalışma azmini kırar, onlara haksızlık olur.
 
Mesela bir vesileyle hastanede bulunduğum esnada, bir bölüm hemşirelerinden şikayetçi olan bazı hastaların başka bölüm hemşirelerinden fevkalede memnun kaldıklarına şahid oldum. Keza bir hemşirenin yeterli bilgi vermemesinden morali bozulan bir annenin, bilahare Başhekimin gösterdiği alakadan fevkalade hoşnut olduğunu duydum.
***
Ancak ne olursa olsun, böyle donanımlı örnek kurumlara (hastane olsun, okul olsun, başka bir kurum olsun) kurumun özelliğiyle mütenasip personel atanmasına özen gösterilmelidir.
 
Birkaç ehliyetsiz ve liyakatsiz personelin (istisnai de olsa) kusurlu hareketlerinden o güzelim kurumlar lekelenmemelidir.
***
Hasılı kelam:
Giresun GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugüne kadar Giresun’a ne hizmet verildi diyenlere örnek gösterilebilecek bir yatırım…
Emeği geçenlere, vesile olanlara tebrikler ve teşekkürler…
 
Başta hem idarecilik, hem de hekimlik yönüyle gönüllere girmiş Başhekim Sayın Muhammed Bulut Beyefendi olmak üzere bütün idari kadroya, hekimlerinden hemşirelerine kadar bütün personeline başarılar…
***
“Kim nasıl bakarsa öyle görür; güzel bakan güzel görür. İnsanın ruhu neyse karşısındakini de öyle görür.” (Hz. Mevlana)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
08 Ekim 2019 Salı / 09 Safer 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar