Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

KARTALLAR İRTİFA KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR!..

 İsmail Kartal’ı maçın sonunda bir kısım taraftar tarafından istifaya davet edildi. Tabii ki bu olaya İsmail Kartal tepki gösterdi. Zamanı değil dedi. Belki de doğru demiştir. Çünkü İsmail Kartal’ın öğrencileri bu maçta oyun olarak iyi sınav vermişlerdi. Bazen çok iyi oynarsınız ama, sonuç kötü biter. Bu maçta da öyle oldu. İyi futbolun yanında, canını dişine takarak, olağan üstü performans gösterdi, ama olmadı. Demek ki olmadı mı olmuyor!...

Kabahati sadece İsmail Kartal’a bulmak, ya da suçlu aranıyorsa o da İsmail’dir; demek son derece yanlıştır, hatadır. Son haftalarda başkan Hasan Kartal’ın neden sesi çıkmaz oldu. Hiçbir şey açıklama gereği neden duymuyor. Dut yemiş bülbüle mi döndü.. Neyse… Şimdilik bir şey yazmak istemiyorum. Her şeyin zamanı var!...

Maça Gelelim:

Aslında Ç. Rizespor şampiyonluğa oynayan takımlara karşı her zaman çok iyi konsantre oluyor.

Ç. Didi stadında yine böyle bir olaya şahit olduk. Ç. Rizespor gerçekten çok iyi futbol oynadı. Ancak; saha ve zemin, sicim gibi yağan yağmurla birlikte (Balık atsanız inanın yüzerdi) değil futbol oynamayı, ayakta durmayı bile zorlaştırıyordu. Böylesine tamamen su ile kaplı olan sahada mücadele etmek, arkadaşlarına yeterli ve kusursuz pas vermek oldukça zordu. Bu anlamda her iki takım oyucularını kutlamak gerek. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar diyebilirim.

İlk yarı Trabzonspor’da  biraz yorgunluk hissi görüldü. Topun arkasına geçerek kendi sahasında topla oynamaya müsaade etti. Geri dönmede zorluklar yaşadı. Bunu fırsata çeviren Ç. Rizespor; Trabzon kalesine en az altı-yedi oyuncuyla  hücum etti. Geri dönüşleri de aynı şekilde yaptı yeşil mavili oyuncular. Top sürmekte zorluk çeken Ç. Rizespor, uzaktan şutlar atmayı denedi. Bunda da başarılı oldu. 23. Dakikada sahanın en iyilerinden ve yıldızı da diyebiliriz, Melnjak mükemmel vurdu. Takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı Ç. Rizespor hem oyun, hem de skor üstünlüğüyle soyunma odasına gitti.

İkinci yarının 57 ve 61. Dakikalarında Uğurcan’ın çok güzel yakaladığı ama hem yorgunluk ve hem de beceriksizliği yüzünden bu iki pozisyondan en az biri gol olsaydı, Ç. Rizespor  işi çoktan bitirebilirdi.

Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İlk yarı Gökhan, ikinci yarı ve oyun süresi boyunca  özellikle kaleci Uğurcan Çakır yenik durumdayken 4 kritik pozisyonda yaptığı olağan üstü kurtarışlarla Trabzonspor’un kazanmasında baş rol oynadı.

Sonuç olarak: Bir hafta milli ara var. Bu arayı çok iyi değerlendirmesi lazım. Bir sonraki rakip lider Alanyaspor. Ardından çok zor maçlarla lig devam edecek. Eğer bu yarışta, bu ligde yerimizin neresi olması gerekir konusunda çok iyi hesap kitap yapması gerekir.

Yoksa yolun sonu karanlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar