Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Merkez Bankası’na Bank Asya uzmanı!..

 Bank Asya Kariyer Planlama ve İşe Alım Uzmanı Dr. Doğan Başar, Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne atanmış!..
***
Bazı kesim bu atamayı diline ve kalemine dolamış: 
- Efendim, nasıl olur da FETÖ bağlantılı Bank Asya’da uzman olarak çalışan biri Merkez Bankasına atanırmış?..
***
Ee ne var bunda?
Yeri gelince hem atamalarda ehliyet ve liyakat neden aranmıyor diye sorgulayacaksınız, hem de ehliyetli ve liyakatli biri bir yerlere atandığında kulp takmaya çalışacaksınız?!..
***
Ne yani, geçmişte Bank Asya’da çalışmış olan sahasında uzman, iyi yetişmiş binlerce ehliyetli ve liyakatli insan gücümüz zayi mi olsun?.. Bunlar, yıpranmış kâğıt gibi çöpe mi atılsın?
 
Esasında, ülkemizin yetişmiş bu kabiliyetli insanları değerlendirilmeyince kınanması gerekirken değerlendirilince kınanır hâle gelinmiş!..

 
***
Belki bu atamayla şu sorgulama yapılabilir:
Madem Bank Asya’da çalışan bir uzman Merkez Bankası’na atanabiliyor; 
- Demek ki Bank Asya’da çalışan bütün elemanlar FETÖ’cü olarak değerlendirilmiyor?!
- O halde, Bank Asya’da para yatırmış, kredi kullanmış her vatandaş da FETÖ’cü olarak değerlendirilmemelidir!..
- Şayet Bank Asya’da çalışan bir güvenlik görevlisi, bir müstahdem, sıradan bir masa personeli; sırf bu bankada çalıştı veya bu bankaya para yatırdı diye peşin hükümle FETÖ’cü damgasıyla damgalanmış, memuriyetten atılmış ve hüküm giymişse; bunlar tekrar gözden geçirilmelidir?..
- Aksi halde “adamına göre muamele yapıldığı, adil davranılmadığı” itham ve iddialarına zemin hazırlanmış olur!..
***
Bu vesileyle SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun da Bank Asya’da yıllarca uzman olarak çalışmış biri olduğunu da not etmiş olalım… SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, Asya Katılım Bankası’nda 1996 yılı Ekim ayında göreve başlamış ve sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.
***
“Bir kimse başkalarına hakkı emredip kendisi kötü fiilleri işlemeye devam ederse, çok sürmez halkın gözünde güvenirliliğini kaybeder. Yaptığı bütün iyi faaliyetler de heba olur gider.” (Hz. Ebû Bekir)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
19 Ocak 2020 Pazar / 24 Cemâziyelevvel 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar