Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

TMO Genel Müdürünün basın duyarlılığı!..

 Genel Müdür Sn. Ahmet Güldal,  “TMO ve Lisanslı Depo fındık alımlarında neyi ne kadar biliyoruz?..” makalem üzerine lütfedip telefonla aradılar… Takriben bir saate yakın uzun bir görüşmemiz oldu. 
 
Sn. Genel Müdürün hizmet alanıyla alakalı bir yazıya (yoğun mesaisi içerisinde) bir saatlik bir zaman ayırması; zat-ı âlilerinin hem fındığa hem de başında bulunduğu ve sorumluğu altındaki bir müesseseye ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesidir.
 
Sayın Genel Müdür, telefonda konuşurken mezkûr yazıda maddeler halinde sıraladığım her meseleye tek tek cevap verme nezaketini gösterdiler.
 
Genel Müdür Bey’in bu nezaketinin bugüne kadar pek şahit olmadığımız, değil bir genel müdür seviyesindeki bürokrattan normal daire müdürlerinde dahi pek görmediğimiz tebrik ve takdire şayan bir hassasiyet olduğunu özellikle belirtmeliyiz.
 
Ahmet Bey’e bu nezaketinden dolayı teşekkür ederken “keşke Giresun’daki TMO müdürünüz de sizlerin bu hassasiyetini gösterebilseler” diye de espri yaptık.
***
Sayın Genel Müdürle bu bir saatlik kısa(!) görüşmemizde TMO ve fındıkla alakalı çok şeyi konuştuk. Kendileri TMO’nun fındık alımlarıyla alakalı ayrıntılı bilgi lütfettiler. Bendeniz bu vesileyle en yetkili bir bürokrata fındık ve Giresun’daki TMO uygulamaları hakkında ayrıntılı (yazıda yazmadıklarımız) bilgi sunma fırsatı bulmuş olduk.

 
***
TMO “kota” uygulamıyor!.. TMO’ya kota uygulamasında haksızlık yapılıyor!
Genel Müdür Bey’le görüşmemizde elde ettiğimiz en önemli ve yeni bir bilgi: 
Halk arasında kota diye bilinen, fındık alımlarında çiftçilere tanınan kontenjan miktarının; TMO’nun tespit etmediği, her fındık bölgesinde Tarım Bakanlığınca kurulan rekolte tespit komisyonlarının belirlediği ve Tarım Bakanlığının da onayladığı bilgisi!..
 
Sayın Genel Müdüre özellikle sordum:
- Uygulamakta olduğunuz, çiftçilerin verebilecekleri azami miktardaki kontenjan her fındık bölgesinde aynı mıdır? Bazı bölgelerde farklı olduğu söyleniyor!..
El cevap:
- Biz kota uygulamıyoruz. Kota uygulasak her il ve ilçede aynı olur. Bizim uyguladığımız azami alım miktarı, Tarım Bakanlığınca belirlenen rekolte miktarıdır. Bunu değiştirmemiz mümkün değil. Hatta Giresun için tespit edilen rekolte dönüm başına 50 kilo idi. Biz, bunun çok düşük olduğunu kabul ederek yükselttik. Bu sezon da daha fazla yükseltme yetkimiz yok.
***
Sn. Genel Müdür Bey, TMO ödemelerinin kesinlikle aksamadığını ve aksamayacağını, hatta bugün itibariyle hesaplara yeni havalenin yapıldığını, 6 Eylül’e kadar fındık teslim edenlerin paralarının hesaplarından çekebileceklerini de ilave ettiler…
***
TMO Genel Müdürü Sn. Ahmet Güldal Bey’i fındığa gösterdikleri alaka ve örnek idareci sorumluluğu nezaketi ve hassasiyetlerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyor…
Sn. Genel Müdürün nezaket ve hassasiyetinin sair bürokratlara, özellikle TMO il müdürlerine de örnek olması dileğiyle başarılar diliyorum.
***
“Bir kimsenin beni yüzüme karşı övmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni eleştirmeye de hakkı olması lazım.” (Bismark
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
17 Eylül 2019 Salı  / 18 Muharrem 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar