Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İsmail hocanın bir puan düşüncesi tuttu

 Takımlar henüz hazır değil tabı Ç,Rizespor’da hazır değil ancak teknik direktörün oyuncu hataları oyun anlayışından puanlar kayıp etmek üzücü tabı bu oyun anlayışıyla zor olacak. Transfer döneminde çok sayıda transfer yapıldı takıma bir iki santrafor alınamadı son anda alınan santraforda ilk on birde yok. 

Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu tur maçları ileride çok aranır, sahaya santraforsuz çıkmak rakip kaleye doğru dürüst şut çekmeden kocaman doksan dakikayı bitirmek, böyle bir oyun böyle bir futbol anlayışı olamaz.
 
Hadi santraforsuz oynuyorsun diğer oyuncuların kaleye şut çekmesi santraforun haricinde yasak mı, santraforun yoksa ona göre oyun oynarsın rakip kaleye şut çekersin bir takım kaleye şut çekmeden gol atabilir mi..
 
Baktığımızda İsmail hoca takımı korkak oynatıyor kendi saha seyircin önünde iki çakılı on libero ile oynuyor oyun tıkanıyor orta saha işlemiyor hücum oyuncularına yeterli toplar atılamıyor, Boldrin, orta sahada yalnız kalıyor orta saha işlemiyor orta saha oyunlarının desteğini alamıyor al ver yapamıyor, takım sekiz numarasız oynuyor yanı oyun anlayışı günümüz futbolunda eksik kalıyor, bu mantalite Ç,Rizespor takımının ilerde başını ağartacağını gösteriyor.
 
Ç,Rizespor ligin en hazır olmayan takımlarından birine karşı oynadığı oyun rakibe avantaj sağladı tabı Göztepe takımı iyi olsaydı buradan galibiyetle dönebilirdi.
 
Rakip Göztepe teknik direktörü deplasmanda oynuyor İsmail hocadan  önce oyuna hücum oyuncusu alıyor İsmail hoca seyrediyor.
 
Oyunun ilk yarı Ç,Rizespor takımı topu ayağında tuttu zaman zaman iyi paslarda yaptı, ancak bu paslar saman alevi gibi kendi yarı alanından başladı Göztepe ceza sahası önünde sondu, yâda bir duvara vurur gibi Göztepe defansından dondu oyun kilitlendi.
 
 Oyunun büyük bolumu böyle geçti, neden böyle oldu çünkü Ç,Rizespor takımı ileri uçta santraforu yoktu ,orta saha oyuncuları hücuma çıkmıyor orta saha ile hücum oyuncularının arsı acılıyor bunu oynanan oyun fark ettirdi.
 
 Ancak kenar da İsmail hoca sanki maça kendini kaptırmış bir seyirci gibi maçı izledi, oysa oyunu iyi okusaydı maçın ikinci yarısında oyuna santrafor alsaydı orta sahaya sekız numar pozisyonuna oynayabilseydi,oyun farklı noktaya gelirdi.
 
 Oysa bu gibi maçlarda teknik direktörler çıkar ortaya oyuna öyle bir oyuncu hamlesi yapar ki adeta oyunun anahtarı olur maçı dondurur.
 
İsmail hocadan böyle bir hamle gelmeyince oyuncularda oyundaki eksikliği gördü dıye düşünüyorum, oyuncularda maçtan nerde ise  koptu noktasına geldi, Göztepe takımı atak yapmaya başladı.
 
İsmail hocanın oyuncu değişikleri çok geç kaldı, değişiklikler ve oyundan aldığı oyuncular da yanlıştı. Baktığımızda Attamah ikinci yarı orta sahada çok sayıda hata yapmasına rağmen Attamah’ya seksen altı dakika sabretmek, takımın gol atması gerekirken oyuna yetmişinci dakikada Scepovic’ı alması gibi, bu ligde top oynamayı hak etmeyen Oğulcan’ı oyuna almak hata üzerine hataydı.
 
İsmail hocanın bir puan düşüncesi tuttu, bu müsabakada Ç,Rizespor takımın bir puan alması İsmail hocanın maçtan bir kaç gün önce basın toplantısında zaten söylemişti.
 
 İsmail hoca basın toplantısına şöyle demişti kendi sahamızda oynayacağımız Göztepe maçına uç puan için çıkacağız ancak en az bir puan almak için oynayacağız, bu müsabakanın berabere biteceği o açıklamadan sonra anlaşılmıştı. Göztepe takımı gözünde büyüten İsmail hoca bu akıl almaz açıklama oynan oyun birleştirdi zaten.
 
Ç,Rizespor takımında transfer dönemine baktığımızda çok sayıda on libero alındı ancak bir tane sekiz numara alınmadı bizde sekiz numara alınmalı diye düşünmüştük, ancak nerden bilelim ki İsmail hoca iki çakılı on libero oynayacak. 
 
Bir başka nokta santrafor eksikliği tabı takımda strafor yok takımda kim santrafor oynuyor oda yok takım atağa çıkıyor oyuncu kafasını kaldırıyor gol için pas verecek santrafor bölgesinde oyuncu yok .
Alınan santrafor Scepovic yedekte neden oynatmıyorsun insana sorarlar dimi madem hazır değil o zaman ikinci yarı oynat oda yok, oyunun son dakikalarında hazır olamayan yeni bir oyuncu maça ne kadar motive olabilir.
 
Oyunu özetlediğimiz de rakibin izin verdiği bölgelerde Ç,Rizespor iyi pas boş  yaptı, rakibin karşıladığı bölgelerde ise Ç,Rizespor tapu iyi kullanamadı, aralara top atıp hücum oyuncularını topla buluşturamadı, rakip defansı açmakta zorlandı, rakip kaleye şut çekmekte başarılı olamadı Ç,Rizespor takımı.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor zor gol atar zor gol yer düşüncesi insanın aklına geliyor.
 
Oyunun geneline baktığımızda Ç,Rizespor rakibi ısıramıyor Ç,Rizespor takımında tempolu hızlı çabuk bir oyun göremiyoruz, yaptığı paslar al gülüm ver gülüm. 
 
Bir takım oyunu yok ortada, oyunun büyük bölümünde Ç,Rizespor da top kalması kimseyi yanıltmasın çünkü buna Göztepe takımı kalesinden uzak bölgelere izin verdi. 
 
Buradan baktığımızda Ç,Rizespor topu olumlu kullanamıyor boş alanlarda top kendisine kalmış durumda idi,dikine hızlı paslar yapamıyor kaleye pas yaparak gidemiyor rakip kaleye şut çekemiyor gol pozisyonuna .
 
Göztepe gibi bir takımı kendi sahanda mağlup edememek aslında çok sorgulanıp masaya yatırılmalıdır Ç,Rizespor takımının geleceği adına puan cetveline bakışta aldanmamak lazım. 
İsmail hoca takımına kenardan hükmettiği anlaşılmalı maalesef kenardan takımına etki yapacak noktalar göremedik sahaya sürülen ilk on bir oyuncu değişiklikleri rakip Göztepe’nin işine yaradı bu görüntü iyi sonuçlara gitmez..
 
Kaleci ve defans dörtlüsü Boldrin, haricinde bütün oyuncular kotu günündeydi.
Haftaya Gazi şehir maçında bu oyun anlayışıyla mağlubiyet gelirse kimse şaşırmasın. Bir kere ne olursa olsun elindeki santrafor ile oyuna başlamalısın, orta sahada iki çakılı on libero ile kendi sahanda oynamamalısın.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar