Mustafa Yücel YAZICI

Mustafa Yücel YAZICI

COVİD-19 BİRŞEYLERİN DENEMESİ Mİ ?

2019 Yılının Aralık ayında  ilk Korona vakası Çin'in Wuhan kentinde gözüktü ve tüm dünyaya yayıldı..Şuan itibari ile vaka sayısı 23 milyonu geçmiş durumda , iyileşen sayı 15 milyona doğru gidiyor.. Ölü sayısıda 800 bine yaklaştı..

Peki bu virüs bilerekmi yoksa labaratuarda araştırma yaparken yanlışlıklamı dışarıya kaçtı..

Virüsün ilk zamanlarıda herşey Çin üzerinde yoğunlaşmıştı , ama şimdi görünkü Çin işin içinde hiç yokmuş gibi adı bile pek geçmiyor..Burda biraz huylanmamak elde değil..

Çin ticeret açısından Amerikayla çatışıyordu.Trump habire Çin'i tehtit ediyordu..Çin bunu görerek böyle bir işe kalkmış olabilir.Çin'den bu beklenirmi , beklenir ? 

Ama kendi bile bukadar ileri gideceğini düşünmemiş olabilir tabi..Ama en çokta Çin'in ticaretine yaramış gibi gözüküyor..Her ülkede ölü sayıları devam ederken 1.5 milyarlık Çin'de doğru dürüst ölen sayısı bile yok..

Bu biraz düşündürücü tabi..

Gelelim şimdi virüsün şimdiki durumuna..

Dünya sağlık örgütü diye hertürlü entrikanın döndüğü , dünyaya faydasından çok zararının olduğunu düşünenlerden biri olarak;  bence bu Dünya Sağlık örgütünün yine Grip aşısındaki asılsız açıklamaları yaptığı dönemi hatırlayarak bu işte kasti bişeyler yapıldığını düşünüyorum..

Örgütün son yaptığı açıklamada bu virisün 2 yılda sollanacağı yönündeki açıklamaları ve ispanya grip salgınını örnek göstermesi akıllara soru işareti getiriyor..Hem ozamanki teknolojiden bahsediyor şimdiki teknolojiyi örnek gösteriyor hemde 2 yıl sürer diyor..

Öyleyse eğer şimdiki teknolojimizi düşünürsek bu işin 6 ayda bitmesi lazım.Ama nerdeyse 1 yıl olacak.

Bence bu işi çözdüler şimdi işin ticaret boyutuna geçtiler..Çünkü Koronavirüs'e yakalananlar artık eskisi gibi ölmüyor.

Normal zamanda Gripten ölen kronik hastalar gibi , bağışıklığı gerçekten kötü olanlar , kendine iyi bakmayanlar , iyi uyumayan ve beslenmeyenler bu hastalıktan ölüyor..

İnancım odur ki bu yıl sonunda bu iş biter ve normal yaşantıya tam anlamıyla olmasada geçiş yaparız..

Ondan sonrada bu virüs aslında şöyleydi bu kadar abartmaya gerek yoktu söylemleri başlar...

8 Milyar nüfus'lu dünyada 800 bin kişi ölmüş , zaten normal zamanda bu kadar ölen olduğunu düşünürsek Bu virüsün bişeylerin denemesi olduğu muhtemeldir !

UNUTMAYALIM BU DÜNYAYI VE BİZLERİ YARATANINDA BİR BİLDİĞİ VAR ELBET..

EN İYİSİNİ MEVLAM BİLİR..

KALIN SAĞLICAKLA

 

Önceki ve Sonraki Yazılar