RİZE NEDEN GELİŞEMİYOR DİYENLERE!

Rize son dönemde Türkiye’nin parlayan yıldızı ..son 10 yılda tarihini önemli yatırımlarını alan Rize’nin çehresi değişirken üniversitesiyle ,yapılan yol çalışmalarıyla ,turizm değerleriyle isminden söz ettiriyor ancak ne yazık ki  bazen de olumsuz konularla gündemdeki yerini alıyor

 Siyasiler ve Rize’nin önde gelenleri Rize’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için yatırımları hızlandırırken Rize de var olan birçok sektör adeta bunu baltalıyor. Sinema , lokanta, çay bahçeleri ve eğlence mekanlarında ki hizmet anlayışı Rize’nin yaşanabilir kent olmasının önünde büyük bir engel olarak gösteriyor kendini

 Yıllardır eleştiriliyor Rize de yaşayanlar  neden eğlenmek için yada biraz vakit geçirmek için çevredeki şehirleri tercih ediyor diye. Aslında cevabı çok basit. Çünkü Rize de yaşayanlar hemen hemen gittikleri her mekan da istediği kalite de hizmet alamıyor.

 Son zamanki gözlemlerime ve bizzat yaşadığım olayların sonucunda karar verdim böyle bir yazıyı kaleme almaya.

 sinemayı arayıp matine saatlerini öğreniyorsun yer ayırtıyorsun ve saati geldiğinde sinema salonuna gidiyorsun ve matinenin iptal edildiğini öğreniyorsun ya da Günler öncesinden sinemada yer ayırtıyorsun ve günü geldiğinde sinemaya gidiyorsun ancak buna rağmen yer problemi yaşıyorsun. Ya da film saatinden 15-20  dakika geç başlıyor. Film sürerken ekran donuyor yada kararıyor? Yetkilerden ne bir özür geliyor nede telafi etmek için her hangi bir girişim? Siz söyleyin bir daha böyle bir sinema da film izlemek İster misiniz ?

 Herhangi bir yerde yemek yemeye karar veriyorsunuz ancak gittiğinize bin pişman oluyorsunuz? Ne bir güler yüz var ne kaliteli bir hizmet? Bir neden geldin diye sormadıkları kalıyor? Bazen masada saatlerce bekleyip kalkıp gitmek zorunda olduğun mekanlar bile var ne yazık ki.

 Bir yerlerde çay yada kahve içmeye gidiyorsun yine aynı manzara. eğlence mekanlarına hiç değinmiyorum bile. Çünkü nezih bir ortamda eğlenebileceğin tek bir yer bile yok.

 Alışverişe çıkıyorsun mağaza çalışanları tezgâhtaki ürünü indirmekten aciz. “almayacaksan indirmeyelim “deme cüretini bile gösteriyorlar üstelik

 Şimdi soruyorum size böyle bir şehir ne kadar yaşanabilir görünüyor?

 Rize’ye gelen turistlerin , öğrencilerin ve memurların  en çok şikayet ettiği konular da bunlar. Rize’nin doğasına ve coğrafyasına hayran kalan insanlar İstedikleri kalitede hizmet alamayınca en kısa sürede  bu şehirden kurtulmanın yolunu arıyor.

 İşini düzgün yapanlara söyleyecek sözüm yok elbette ama bu sayı ne yazık ki çok az..

 Yetkililer Rize’yi marka bir şehir yapmak ,sahip olduğu görkemli coğrafyasıyla Rize’yi yurt içi ve yurt dışı turizminin önemli merkezi haline getirmek ,eğitimde isminden söz ettiren bir şehir haline getirmek için çalışmalar yaparken Rizelilerin de hizmet noktasında biraz daha gayret göstermesi gerektiğine inanıyorum.
Önceki ve Sonraki Yazılar