Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ:

Her yıl 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanır. Ancak bu yıl Pandemi dolayısıyla eskisi gibi kutlanması mümkün değil artık.
Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Zira tüm meslek erbaplarını yetiştiren öğretmenlerimizdir. İnsanı eğitmeyi ve öğretmeyi amaç edinmişlerdir. Erdemli ve modern bir toplum için, bilgin bireyler yetiştirme gayreti içinde olurlar öğretmenlerimiz.
Öğretmenlerimiz eğitim ve öğretim verdiği genç bireylere, kötülüklerden uzak durmalarını, okumanın yanı sıra, hoşgörülü, iyiliksever, adaletli, kişi hak hüviyetlerine saygılı olmayı öğretir.
Henüz yaşamının baharında olan genç beyinler ailesi içinde anne ve babasından aldığı bilgi ile okula başlar ve orada öğretmenlerinin verdiği eğitim ve öğretimle de adım adım amacına doğru ilerler. 
Bir mesleğin icracısıdır artık onlar, Öğretmen olur, Hakim olur, Savcı olur, Polis, Asker, Güvenlik görevlisi olur. Hekim olur, İşçi olur, Memur olur, hatta Başbakan olur, Cumhurbaşkanı olur, işte bunu sağlayan öğretmenlerdir. İnsan yetiştirirler, onun içindir ki öğretmenlik onurlu ve yüce bir meslektir.
Bilinmelidir ki, bilim, sanat, kültür, teknoloji ve ekonomik alanda ilerlemiş olanlar, eğitim sorununu çözmüş olan ülkelerdir.
Senede bir gün anmak onları hatırlamak yeterli değildir. Önce Öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunları çözüme kavuşturulmalıdır. Yıllarca söz verilip yerine getirilmeyen 3600 ek gösterge sorununa çözüm bulunmalı, atanamayan öğretmenlerin atamaları yapılmalıdır. Kadrolu, sözleşmeli, geçici gibi farklı çalışmalara son verilmeli, okulunda her biri aynı statüde öğretmen olarak çalışması sağlanmalıdır. Öğretmenlerimizin yaşamsal sorunları çözülmeden eğitimin sorunlarını çözmek zaten mümkün olmaz.
Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen fedakârca eğitim ve öğretimini yerine getirme çaba ve gayreti içinde olan, emeklisi, çalışanı tüm eğitim emekçisi öğretmenlerimizin 24 Kasım Salı günü kutlanacak olan günlerini bir emekli eğitimci olarak kutluyor, her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar