Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ANNELER HER ZAMAN ÇOK ÖZELDİR...!

"9 Mayıs Pazar Anneler Günü..."
Anneler günü konumuza girmeden önce, şöyle bir iki hadisi şerif ile başlayalım.
Aslında herkes bu birinci hadisi çok iyi bilir ve her zaman gündemdedir.
" Annene hizmet et, Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Hiç unutulmayacak yüz; anne yüzüdür. Hz Muhammed(sav)"..
Anne ve babanıza iyilik edin ve ihsanda bulunun ki, Çocuklarınızda size karşı itaatle ve hürmetkâr olsunlar. Hz Muhammed(sav).
Yine "Kadına saygılı ol..Çünkü o, insanoğlu'nun anasıdır" (Hz Ali)
Hadisler annelerimizin öneminden bahsetmekte. Yine anneler için söylenen önemli sözler arasında; Çocuğuna Yemek koyarken ‘’bu kadar yeter".. dedikten sonra bir kaşık daha yemek koyan kişiye anne denir.
Bir başka sözde annemizi anlatırken:
’’Anne bir doktor gibi değil midir? Bir çocuk düştüğü yerden acıyla kalkerken anne; ‘‘gel acıyan yerini öpeyim geçer’’ demiyor mu?
Yine bir anne çocuğu uyumadan uyuyor mu? Annemizle ilgili daha pek çok duygulu ve anlamlı sözleri saymak mümkün. Anneler günü sadece bir güne özel bir gün değildir. Anneler günü her gündür, her zamandır. Anneler sadece bir güne özel olamaz her zaman için  anneler çok özeldir.

Anneleri anlatan hadisler ve güzel anlamlı sözlerin yerini günümüzde tüketim çılgınlığına bıraktı.
Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası pazar günü anneler günü olarak kutlanıyor ya;
işte o özel günleri fırsat olarak görüp paraya çevirmek isteyenler, Anneler gününde de tüketimi çeşitli reklam kampanyaları ile körüklemektedir. Tüketimi körükleyen reklam kampanyalarında sevgiye yönelik en ufak bir samimiyet yoktur. Tamamen cebimizden çıkması beklenen paraya odaklanan reklamların yayınlandığını üzülerek görmekteyiz. Annenize olan sevgimizin alınacak bir hediye ile ölçülemeyeceğini herkesin bilmesi gerekmektedir.
Ürün satışı yapan firmalar, Anneler gününe özel olduğunu iddia edilen ürün reklam kampanyaları ile hız kazanmış durumda.
Bu yıl Anneler günü dokuz mayıs Pazar gününe denk gelmiş ve Kovid-19 virüsü nedeniyle bulaşın yayılmasını önlemek adına kısıtlama uygulanmıştır. 
Huzur ve yaşlı bakımevlerinde kalan annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin ve anne adaylarının anneler gününü kutlarım. Hakkın rahmetine kavuşmuş başta annem ve ebediyete göç eden tüm annelerimizin mekânlarının cennet olmasını da Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.
Anneler günü; her gün kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar