Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

TERÖRİST İSRAİL İLE İLGİLİ BİR ANEKDOT...

Kadir gecesi arefesinden beri İlk Kıblemiz olan ve Filistin toprakları üzerinde yer alan "MESCİDİ AKSA" (Kudüs) Yahudi ve terörist İsrail tarafından işgal edilmeye çalışıldı.
Bütün olup biten rezaletlere, Türkiye’den başka neredeyse hiç tepki gösterenler ve kınayanlar olmadı. Amerika’dan, Avrupası’na kadar bırakanız bütün Hristiyan dünyasını bir yana, 25 Arap devletinin bile neredeyse hiçbirisi ne tepki gösterdi nede kınadı. Zaten Filistin’de bütün bu olup bitenler “Yahudi –Hristiyan Haçlı İttifakı” ile oluyor. Bu sebepten, bu ittifak devletlerinin tepki göstermemesi, kınamaması normaldir. Ama, 100 milyonluk Arap Dünyası ve 1.5 milyarlık İslam dünyasından Türkiye dışında (çok sınırlı da olsa) niye sahip çıkan yok!. Böyle bir Müslümanlık ve Müslüman dünyasız olur mu? Üstlerine sanki “ölü toprağı” serpilmiştir.

Geniş bir tarih perspektifinden bakılırsa, işin daha da garip bir yanı, yaklaşık 1000 yıl önce, Filistin’deki “Mazlum Yahudiler” i Hristiyan Ortodoks Bizans’ın zulmünden biz Müslümanlar kurtarmıştık. 2021 yılında ise o kurtardığımız Yahudilerin torunları, bu sefer de sırf Müslüman oldukları için biz Müslümanlara zulmediyorlar ve giderek onları “soykırım” a tabi tutarak “Müslümansız bir Filistin” hayal ediyorlar.
Oldu mu şimdi bu?
Bütün bu olumsuzluklara “NANKÖRLÜĞÜN DANİSKASINI YAPMAK ” demezler mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar