Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

BÖYLE GİDERSE ‘’ZOR’’!..

 Şimdi 3 maç geride kaldı. Mehmet Özdilek Hoca’nın bu takıma verdiği katkıyı bulmaya çalışıyorum. Ç. Rizespor bu sezon geride kalan 3 maçı baz alırsak; bırakın üzerine koymayı takım yavaş yavaş geriye gidiyor.
Paz yüzdesi zayıf olan bir takımın rakip ceza sahasına girip golü bulacak beceriyi gösteremeyen bir Ç. Rizespor izliyoruz.
Yaş ortalaması nerdeyse 30 olan ve tamamen yeni kurulan bir Mersin karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Ç. Rizespor… 35’ lik Servet Çetin ile 34’lük Sinan Kaloğlu elini kolunu sallayarak; bunlardan gol yiyorsan başını iki elin arasına alıp düşünmen lazım. Sevgili hocam..
Ç. Rizespor iyi oynamıyor. Kanatlar çalışmıyor. Orta sahası ölü. Defanstan uzun toplar ileriye doğru gönderiliyorsa da, o toplar rakip defansı zorlamadan geri iade ediliyordu. Zaman zaman o toplar kendi kalemize tehlikeli oluyordu. Ç. Rizespor derli toplu bir kurgu içinde olmadan, ne yaptığını bilerek hücum gücünü kullanamıyor. Dediğim gibi bu takımın kanatları çalışmıyor. 
Sen 90 dakika boyunca kanat pasıyla hücum geliştiremiyorsan, kalenin içine sağlıklı ortalar gönderemiyorsan, bu takımın ne kadar düşük hücum yeteneği  olduğunu gösterir.
Ayağa hızlı ve bol pas olmadıkça, alan paylaşımını seri şekilde yapmadıkça galibiyet hayal olur.
Anlaşılan şu ki, artık bundan sonra kazanılacak puan ya da puanlar aslanın ağzında..
Artık uyan Rizespor!.. Uyur- Gezerliği bırakman lazım. Maalesef bu maçta Ç. Rizespor uyur- gezer bir oyun ortaya koydu. Kendinde olmayan halsiz, bilinçsiz, organizesiz bir takım olmaktan bir an evvel kurtulman lazım.
Deplasmana çıkan takımlar ev sahibi kadar koşarsa belki kazanırlar.
Ç. Rizespor da bunlardan biri..
Böyle giderse zor..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar