Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR LİGE BAŞLAMADI... ANCAK...!

Öncelikle; 20201-2022 Spor Toto Süper Ligde ki tüm takımlar için hayırlısıyla kazasız, belasız tamamlanmasını temenni ederim.
Eve; sezonun ilk maçı dün akşam İstanbul'da, geçen yılın şampiyonu Beşiktaş ile; ilimizin yeşil- mavili takımı olan Ç. Rizespor arasında oynanan maçla başladı.
Tabii ki Ç. Rizespor Lige başlarken; takımı sil baştan yaparak, nerede ise bi tamamı yeni oyunculardan oluşan bir takımla sahada yerini aldı.
Bu Ç. Rizespor için çok önemli bir dezavantaş'dı. Çünkü rakibi; geçen yılın şampiyonu ve kadrosunu bozmadan, kaliteli bir kaç oyuncu takviye ederek, daha da güçlü duruma gelmişti.
Oyuna gelecek olursak:
Başta söylediğim gibi Ç. Rizespor bu oyun ve takım olarak hiç de iyi görüntü vermedi.
Hadi diyelim ki ilk maçtı. Ancak; yapılan transferler, yeni ve eski futbolcular, sanki ilk defa bu maçta buluştular. Gerçi kamp dönemi ve hazırlık safhası' nın çok kısa olması; elbette ki Ç. Rizespor adına önemli dezavantajdı.
Dediğim gibi Beşiktaş; daha derli toplu, hırslı ve tecrübeliydi. Saha ve seyirci avantajı onlara aitti. Ç. Rizespor o geri dönüş hastalığını bir türlü üzerinden atamamış. Defans sıkıntılı. Kanatlar zayıf. Golcü; yani santrafor yok....
Oyun istatiğine bakınca öyle Beşiktaş'ın çok bir üstünlüğü yok. Yok ama; biz de çok açık verdik. Pas hatası oldukça fazla yapıldı.
Beşiktaş hiç zorlanmadı diyebiliriz. Çünkü fizik gücü daha üstün ve oyun disiplini daha da iyi idi.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor en kısa süre içerisinde arızalı ve aksayan yerlere yapılması gereken transferleri yapmalıdır.
Her şeye rağmen bu takıma sahip çıkmalıyız. Destek vermeliyiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar