Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇIKMADIK CANDAN UMUT KESİLMEZ MİŞ...!

Bu atasözü Ç. Rizespor için gerçekleşmesi mümkün olur mu?
Bilemiyorum ve kestiremiyorum ama, öyle çok mümkün görünmese de; bu bizim için mucizevi atasözü gerçekleşirse elbette ki mutlu oluruz.
Gelelim anlamına:
Bir kimse ne kadar hasta olursa olsun, o kimsenin iyileşme ihtimali her zaman vardır. Yani o kişi ölene dek onun iyileşeceğinden umudu kesmemek gerekir. Aynı şekilde eğer olumsuz sonuçlanacağı düşünülen bir iş varsa, o iş sonuçlanmadan mücadeleyi bırakmamak, peşinden gitmeye devam etmek gerekir.
Konya maçı bizim için milat olabilir mi acaba; diye de aklımdan geçmiyor değil.
Ama yine de "Zor dostum zor" şarkı sözü geçerli gibi.
Maça gelecek olursak: Konyaspor ligin 2. sırasında yer alıyor. Bu maçı kaybetmek aklının köşesinden bile geçmiyordu muhtemelen. Çünkü onların nazarında Ç. Rizespor bu ligden düşmüştü. En azında o gözle baktılar maça. Amaçları lig ikinciliğini başkalarına kaptırmamaktı. Maça da iyi başladılar 1-0 öne geçtiler ama; Rizespor'un bu maçı mutlaka alacakları kanaatine varamadılar.
İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarı Ç. Rizespor çok derli toplu bir görüntü ortaya koydu. Hırs ve kazanma azmi karşısında  Konyaspor  strese girdi. Agresif ve sert oynamaya başladı. Bunun da cezasını iki kırmızıyla ödedi.
Rakip 10 kişi kalınca Ç. Rizespor'un iştahı arttı ve ciddi şekilde saldırıya başladı. Durumu 2-1'e getirdi. Bu durum Konyaspor'u daha da hirçinlaştırdı. İkinci kırmızıda gelince; Ç. Rizespor rahat bir nefes aldı. Netice itibariyle bu maç alındı.
Şimdi şu soruyu sormak lazım. "Şimdiye kadar neredeydiniz"? Şimdi mi aklınız başınıza geldi. Sonuçta kazanmak çok güzel diyelim ve kalan 6 haftanın maçlarını beklemeye koyulalım....
Ne demiştik: Çıkmadık candan umut kesilmez....!

Önceki ve Sonraki Yazılar