Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÇOK KISA VE ÖZ....!

Bu akşam arabama sözde kazançlı olurum düşüncesiyle 250 TL lik mazot koydum. Çünkü gece 12 den sonra neler yaşanır belli olmaz." Eskiler derdi. "Gecenin ispatı olmaz. Ben de her ihtimale karşı bu yolu denedim.
Şimdi bakın; 2022 yılına elektrik, doğalgaz, benzin, mazot zamlarıyla girmek zorunda bırakıldık mı?
Bırakıldık...!

Son derece yüksek oranlı gelen zamların elbette ki izah edilir bir yanı yok, zira asgari ücretliye verilen zam kısa süre içerisinde yani uygulamanın yapıldığı ilk bir hafta içerisinde fazlasıyla geri alınmış oldu.

Emekliye verilen artış bir gün bile sevindiremedi, işçi ve memur zamları yetersiz kaldı.

Bu zamların kim neyini nasıl savunacak, bu işin AK Parti’lisi, CHP’lisi, İYİ Parti’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi ve diğerleri olmaz, sözün özü insanı yoksullaştırmanın siyaseti olmaz, dolayısıyla savunulacak bir yanı da elbette yoktur.

Yüksek döviz kurları, tüm tüketim ürünlerine bu güne kadar görülmemiş düzeyde gelen çok yüksek zamların kabul edilebilir bir yanı yok, zaten halk bu zamları bir türlü içine de sindiremedi.Sindiremiyor...

Önümüzdeki aylarda zamlar tahakkuk ettirilecek faturalara yansıdıktan sonra toplumda yükselen sesin daha çok olacağını şimdiden görmek mümkün.

Geçmiş yıllarda örnekleri sıkça yaşandığı gibi bu durumun da bir siyasi karşılığı ne olur bilmiyorum. İktidar partisinin buradan yıpranarak, çıkacağı aşikârdır.
Bu işin sosyal yönü bu kadar açık ve net bir şekilde görülüyor iken, yapılan zamları hele hele yüksek oranlı zamları halen doğru yapılan iş gibi savunmak siyaseten mantıklı gelmiyor.
VESSELÂÂM....!

Önceki ve Sonraki Yazılar