Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

İŞTE BENİM REKTÖRÜM..

Memur Dernekleri Federasyonunun yılın en başarılı Rektörü ünvanını alan RTE Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Arif Yılmaz hocamızı öncelikle tebrik ediyorum.

Prof.Dr.Arif Yılmaz kendi ili Rize’ye adım attığından bu yana;geçen zaman dilimi içerisinde tüm Rizelilerin gönlünde taht kurmuş,takdirini kazanmıştır.Özellikle serbest hekimliği dönemi sonrasında;Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği,Tıp Fakültesi Dekanlığı ve son bir yılı aşkın da RTE Üniversitesi Rektörü olarak önemli hizmetler vermiş olan Prof.Dr.Arif Yılmaz bu ödülü fazlasıyla haketmiştir.

O; herşeyden evvel çok iyi bir insan.Alanında çok iyi bir uzman.Ve de çok iyi bir Rektör.Eğer bu sıraladığım güzel vasıfları olmasaydı,daha henüz bir yılı tamamlamış bir Rektör olarak böylesine ödüllendirilmezdi.

Arif Hocamız; başlangıçta değişime açık olmuştur.RTE Üniversitesi’ne heyecan getirmiştir.Çok mücadeleler vermiştir.İnsanları coşturdu ve maiyetindeki insanların normalde yapacaklarının ötesine geçmelerini sağlamıştır.Yeni projeler ve haraketlilik herkesi motive etmiştir.

Gördüğümüz kadarıyla öğretim üyelerini,idari personeli,hatta öğrencileri motive ederek,altındaki yöneticilerin kabiliyetlerine göre optimum çalıştırarak,ahenk ve düzeni sağladı.Hoşgörü ile disiplin sınırını koyabilen yetenekte olduğunu gösterdi.

Zaman zaman ülkenin sorunlarıyla hem dem olma gayreti içinde oldu.Elindeki beyin gücünü,teknik ve sosyal imkanları;teknolojinin gelişimine katkı verecek şekilde teşvik etme gayreti içinde oldu.

Daha önce kurucu Dekanı olduğu Tıp Fakültesinin inşaatından tutun da; hasta ve hasta yakınlarıyla hemdert olmuştur.Hastanenin bütün birimlerini kontrol altına tutup;buradaki sorumluluğun gereklerini fazlasıyla yerine getirmiştir.

Bugün ilimizde faaliyet gösteren RTEÜ’nin gelişmesi,büyümesi,daha çok Fakültelerin sayılarının artırılması,bunların ilimize kazandırılması yönünde büyük çaba sarfetmiştir.Zengin iş adamlarını aktif duruma getirerek,kütüphane,spor kompleksleri,fakülte binaları,çeşitli üniteler hatta hastanelerin yapımında üstün rol almıştır.

Fazla söze gerek yok:Çiçeği burnunda Rektör Arif Hocamız;bugüne kadar yaptığı başarılı hizmetlerini daha uzun yıllara taşıyacağı inancındayım.Rizelilerin her kesimiyle bundan sonra da hep yanında olacağını hatırlatıyor;hocamızı tekrar tebrik eder, başarılar dilerim..
Önceki ve Sonraki Yazılar