Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

RİZE BASTIRDI; BEŞİKTAŞ GOLLERİNİ ATTI !

 Lig’in ikinci yarısında oynadığı iyi Futbolun yanında topladığı puanlarla kendisini ateş çemberinden kurtaran Ç. Rizespor, verilen iki hafta aradan sonra Beşiktaş karşısında adeta hezimete uğradı.

Aslında maça çok iyi başlayan Ç. Rizespor’du. Yediği ilk gol ve kısa sonra ikinci gol sonrasında neye uğradığını şaşırdı. O ana kadar kiminle oynadığının farkında değildi herhalde. Çünkü defans ağırlıklı futbolu HİÇ BİR ZAMAN tercih etmedi.
 
Beşiktaş gibi tecrübe ve deneyimli takım karşısında daha temkinli oynamak zorunda idi. Ancak bunu nedense bir türlü beceremedi. Beşiktaş kalesine bolca şutlar attı. Ama nafile…
Ç. Rizespor gol kaçırdıkça Beşiktaş gollerini sıralıyordu. Maç 2-1 ve 3-1 ‘e gelince, Rizespor baskısını sürdürmeye devam etti. Durumu 3-2 yaptıysa da Ofsayttan 4. Gol gelince Kanaryanın kolu kanadı kırıldı. Sonrası malum.
 
Aslında Ç. Rizespor açık futbol oynayan, dahası futbolu futbol gibi oynayan bir takım. Her zamanki gibi iyi futbolunu bu maçta da gösterdi. Etkili bir ekip ama, bu tarz futbolun bazı zaafları da maalesef vardır. Ama dediğim gibi, rakibinin Beşiktaş olduğunu da hatırlamalıydı..
Son bölümde arka arkaya yenilen goller karşısında Ç. Rizespor’un direnci kırıldı. 
 
Maçın Hakemlerine gelince; Beşiktaş’ın attığı 3. Golde ofsayt kokusu vardı. Ama 4. Gol çok net ofsayttı. VAR arızalıymış denildi. Oradan da bir sonuç çıkmayınca, 7-2 de kaçınılmaz oldu.
Şimdi ne olacak? Ç. Rizespor bu gafta sonu Göztepe’yi  konuk edecek. Beşiktaş karşısında ki hataları görüp, ona göre Göztepe ye karşı tüm tedbirlerini alacaktır.
 
Sonuç olarak; Bu maçta da iyi bir oyun ortaya koyduğunu 7-2’lik yenilgiye rağmen yine de bana göre alkışı hak etmiştir. Demek ki; iki hafta ara, Ç. Rizespor’un şimdilik rüzgarını kesti. Ancak bu böyle devam edecek anlamına gelmesin. Ben inanıyorum ki; hem iyi futbol, hem de galibiyet serisi kaldığı yerden tekrar başlayacaktır.
 
Olsun!… Küçük bir hayal kırıklığına uğradık ama; futbolun içinde bunlar yaşanır…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar