Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

TAKTİKSEL DİSİPLİN VE GÜZEL OYUN..

Ç.Rizesporlu taraftarlar Rizeliler;takımımızın 3’te 2 yapıp 6 puanda olmasından oldukça memnunuz.
Ligin 2. Haftasında ikinci kez evinde oynayan ve kaybetmeyen Ç.Rizespor hem taktiksel anlamda hem de güzel oyun ortaya koyması taraftarı mutlu etti.
90 dakikanın 1. Dakikasında bile rakibi oyuna ortak etmeyen bir Ç.Rizespor vardı.Sah içi organizasyonu ve yardımlaşması en üst seviyede,son derece kontrollü ve kendi oyununu rakibe kontrol ettiren bir Ç.Rizespor vardı.K.Erciyes karşısında.
Ne yaptığını ve yapacağını iyi bilen;belli oyun planına sahip süper ligin en kaliteli takımı görüntüsünde.Savunmada çok disiplinli hareket eden.Özellikle top ayağına geldiği zamanda da dan-dun uzun toplarla oynamayan,ısrarla yağa pas yapan bir Ç.Rizespor vardı.
İşte bütün bu görüntüler Ç.Rizespor’un çok çalıştığını ve gelecek haftalarda daha iyi olacağını belgeliyor.
Şu iyi bilinmelidir ki;futbol hiçbir zaman bireysel bir oyun değildir.Ekip işi ve takım oyunu.Ç.Rizespor bu görüntüsüyle bir takım olma yolunda.
Hafta içi Rıza Çalımbay bu maç çok zor geçecek demişti.Ona göre taktiksel çalışmalarını yapmıştı.Bunda da başarılı oldu.Bundan dolayı da başta Rıza hocamız ve ekibini..Ç.Rizespor’un ilk onbirde oynayan ve yedekteki tüm futbolcularını kutluyorum.
Evet Ç.Rizespor kazanmaya devam ediyor.İnşallah kazandıkça çok daha motive olacaktır.Ama hiçbir zaman rehavete kapılmamak lazım.
Çünkü lig çok uzun bir maraton.Ne olursa olsun kontrolü elden bırakmamak lazım.

Orhan YAZICILAR
Gazeteci-Yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar