Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bülent Hocanın Oyuncu Değişikleri Ç.Rizespor'un Kimyasını Bozdu

Zirve mücadelesi veren iki takımın müsabakasında dişe diş bir mücadele vardı oyunun genelinde Ç.Rizespor oyunu kontrolünde tuttu iyi alan daralttı iyi mücadele etti her zamanki gibi oyuncular enerjiliydi hatta rakibe doksan dakika boyunca kalesinde iki  isabetli şut çektirme fırsatı verdi ikincisi gol oldu.
Bülent hocanın oyuncu değişikleri bu müsabakaya damga vurdu, oyundan Kubilay’ı aldı yerine Benhur oyuna girdi santrafora kanat oyuncusu Bolasie geçti.
Bu hatayı Bülent hoca  Bolu maçında ve Gençlerbirliği maçına ilk on birde yaptı, oyuna santraforsuz başladı sonrasında hatadan donup oyuna santraforu alınca oyunun şekli değişti  gol geldi bir kaç kere denemesine rağmen neden hala ısrarcı anlamakta güçlük çakıyoruz.
Bu maçta böyle bir hata yapması enteresandı oyundan santrafor alıyorsan oyuna santrafor koysanız sizi anlarımda santrafora kanat oyuncusu alıp santrafor bölgesini boşatmak niye,kanat oyuncusunu santrafora denediğinizde oyuncu o bölgeyi kaybediyor dolayısıyla ileri üçün göbeği boş kalıyor, bu değişiklik rakibin defansının öne çıkmasını sağlamaktan başka bir şey yapmıyor ve sizde gol atmakta zorlanıyorsunuz.
 Neticede hatalara devam diyen Bülent hoca ve rakibe gel ben savunma yapıyorum hücumu bıraktım dercesine, oyuna bir stoper de alınca, stoperler üçledi bu değişiklik takımı geri yaslanmasına neden oldu.
Yetmedi oyundan Sefa’yı aldı Sefa sol önde defansif anlamda iyiydi Pendik atakları kendine göre sağdan yapıyordu sağ bekini öne aldı olmadı sonra sağ bekini geri aldı oyuna başka bir oyuncu koydu.
 Sefa değişikliği Pendikspor’a yardı Ç.Rizespor’un sol belgesinde defansif anlamda çok iyiydi Sefa ,oyundan alınınca Alper o bölgeye geçti, Alper de Alberk in önünde iyi oynuyordu.
 Alper oyunda çok iyi oynuyordu aslında yoruldu da ama Alper ne kadar yorulsa Alper’dir bu maçta oyunda kalmalıydı, Alper yaptıklarıyla rakibin aklını alıyordu top tutuyordu takımı kendi yarı sahasından çıkarıyordu oyunu yönlendiriyordu adam eksiltiyordu ters toplar atıyordu Alper oyunda her şeyi yapıyordu, aslında Alper’in oyunda olması gereken dakikalardı.
 Alper’in oyundan  çıktığı  sol on bölgede Pendik her şeyi denediği bölgeydi bir turlu oyunu çözemiyordu ne zamanki oyundan Sefa ve Alper cıktı her şey tersine dondu Pendikspor’un  onu açıldı, yanı göz göre göre öyle bir hata yapıldı ki insan sac baş yonar ,vallahı ellerimi dizime vurdum dedim eyvah maç gitti.
 Alper’in oyundan çıkması sonrasında soldan Ç.Rizespor çıkarken Mıya topla solda buluştu, topu rakibe kaptırınca korner oldu vs gol geldi. 
Bülent hocanın bu can alıcı oyuncu değişikleri sonrasında maçın sonları olması  aslında Ç.Rizespor için bir şanstı maça sure olsaydı   maçı kaybedebilirdi çünkü Bülent hocanın oyuncu değişikleri Ç.Rizespor’un  kimyasını bozdu.
Bu gün oynanan müsabaka bir kez daha gördük ki bu eksik kadro ile ligde Bülent hoca şapkadan tavşan çıkarmıştır. Ancak bu müsabakada yaptığı oyuncu değişikleri ile beraberliğe neden ölmüştü.
Takımda sağbek yok mesela Emırcan sağ bek oynatıldı oyuna hamle yapacaksın kenarda oyuncun yetersiz, on bir çıkarman için aynı şekilde farklı bölgelerde oynayan oyuncuları farklı bölgelere oynatıyorsun. 
Madalyanın diğer taraftan baktığımızda Pendikspor'un yedek kulübesinde olan oyuncular Ç.Rizespor’un  ilk on birinde yok ,siz bu takımlarla yarışıyorsunuz ve biz bu takımı elinizden kaçırdık diye yanıyorsunuz  . Çıkıp adam neye göre Bülent hoca gitsin diyorlar anlam veremiyorum neresini eleştiriyor ,yok efendim bu transferleri Bülent hoca yaptı,bu da laf mı arkadaşlar bu işler öyle kolay mı oluyor. Bülent hoca gitse bu takımı mumla ararsın mumla hey gıdı hey. Bülent hocanın oyuncu geçmişi birikimi bu transferleri yapar mı arkadaşlar öyle kulaktan dolma laflarla olmaz. 
Bizzat basın toplantısına vardığı sinyaller var transferleri yaparken bizimde bir birikimimiz var dedi bizimde çevremiz var ,buradan verdiği mesaj kendisine sorulmadığını yansıtıyor ve son bir hafta kala bize dört oyuncu lazım takıma direk oynayacak birde üçüncü kaleci alınamadı alınsaydı bu takım şuanda liderde lütfen takıma iyi bakın iyi izleyin ey futbolu bilenler futboldan gelenler .Ha ben demiyorum hocaya sorularak transfer yapılsın kesinlikle hocaya sorularak  transfer yapılmamalı ,hocayla konuşup eksik yerlere yönetim belirlediği transferleri yapmalıdır yönetim futbolu bilmese olmaz arkadaşlar olmuyor zaten ,Ç.Rizespor’a gelen paralar Rize’nin üzerini camla kaplardı ne oldu o paralar harcur edildi yazıktır günahtır..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar