Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor adına futbol çoktu

Sezon başında haykırdığımız bu günler geldi çattı. Senelerdir kamuoyu yapanlardan biride bendim Tahir Kıran başkan Ç.Rizespor şampiyon sloganımız vardı sosyal medyada her yerde. Olmadı yapamadı futbol birikirimi var dedik futbol camiasını iyi bilir transferlerde hata yapmaz dedik iyi yönetim kurar birikimli deneyimli futbol insanlarını yanına alır dedik ama olmadı yanılmışız bu sınavda sınıfta kalmıştır.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Tahir başkan Ç.Rizespor’a başkan oldu yiğidi öldür hakkını yeme derler adam elini değil gövdesini ortaya koydu ancak işi bilmeyen noktası ve yanına aldığı işi bilmeyenlerle başarılı olma şansı yoktu.  Gerçekten çok caba harcadı çok konuştu konuştuğu kadar icraatlarında doğru yol alamadı, zemini iyi oturtamadı Ç.Rizespor takımını küme düşürme noktasında ilerliyor.

Sezon başında yapılan yetersiz transferler ve devam eden süreçte ara transferde daha beter transfer hataları devam edilince yolun sonuna gelindi.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda hakem hataları ve hakemlerle takışmalar sonrasında Ç.Rizespor takımı sorumluğu hakem hatalarına bıraktı, hanı çok iyi futbol oynuyoruz da hakemlerden dolayı kaybediyoruz algısı bir kere futbolcular oluştu.

Bu noktada ülkemizdeki futboldaki gizli sistem seni zayıf bulunca bir şekilde oyuna geliyorsun bazı güçlerin oyunu, hakemlerle oynama taktığı Ç.Rizespor başkanını farklı noktaya çektirdi bu takımada yansıdı derken Ç.Rizespor takımı bu noktaya geldi.

Tabı bilemiyoruz insanın aklına bir suru sorulur geliyor takımın zayıf yetersiz olunca darbe vuranlara karşı duramıyorsun eziliyorsun, darbe vuranlar çok oluyor, acaba sistemin kucağına mı düşürüldü sistemin hocalarıyla mı çalışıldı sistemin menajerleri ile çalışıldı bunun adına ne derseniz diyin çünkü işi bilmeyen bir başkan ve yönetim kurulu yanındaki futbolu bilenler.
 
GS takımıyla sıkıntı yaşadın gidildi GS camiasından hoca alındı, birini gönderdin gittin yine aynı camiadan hoca aldın yanı zincirleme hatlar kadro yetersizliği noktası ne yapıldıysa bir turlu doğru yola çıkılmadı.

Sezon başında yapılan yanlış transferler ilk yarı bitti takımın durumu kötü önemli eksikler varken, asıl lig ikinci yarı başlıyor nokta transferler yapılır beklenirken, daha kötü transferler ve ikinci yarı daha sancılı başlıyor. Çünkü ikinci yarının devamı yok lig bitiyor nokta atışları yapılmalı alınan oyunculara bakın. Takıma direk oynayacak bir sağ bek bir sol bek bir stoper bir santrafor birde sekiz numara alınması gerekirken burada olmadık işler yapıldı, bu eksiklikleri bizler görebiliyoruz da futbolu yönetenler neden göremiyor.

Baktığımızda durum ortada iken konuşacaksın önlem alacaksın ki yarına testi kırılmayacak, testi kırıldıktan sonra konuşsan ne olur konuşmasan ne olur. Sezon başı bu günleri haykıranlardandık ne oldu hiç bir şey. Ara transferde gerekli takviyeler de yapılamadı, Şu defans dörtlüsüne bakar mısınız bu defans dörtlüsüyle bu lig gider mı Allah aşkına şu dörtlüye transfer edilsin diye haykıranlar dinlenmedi ne oldu kim haklı cıktı kim doğruydu, buyur işte olan Ç.Rizespor’a oldu . Bu sonuç kimseyi şaşırtmadı. Yapacak bir şey yok sağlık olsun. Ne söylesen boş
 
Her ne kadar yetersiz oyuncular olsa da Giresunspor müsabakasında sanki oyuncuların birçoğu takımı sabote etti. Farklı bir maç olsa bu maçta şike var diye sorgulanırdı. Bu kadar isteksiz bu kadar ruhsuz bu kadar sorumsuz disiplinsiz bir takım olamaz. Bu oyuncular utanmadan tesislere gidip oturup yemek için bile utanır.

 Bu oynanan oyun sonrası bu oyuncular yemeği dahi hak etmedi, Ben başkan olsam giderdim tesislere geceyi zindan ederdim ağzıma ne gelse söylerdim ve oyuncular bir hafta kendine gelemezdi. Ne bu ya burası çiftlik mi arkadaş, Ah ahh bu maç sonrası o tesisler titrerdi be bu maçın hesabı sorulmalıdır.

 Yazık günah bu emeklere bu paralara bu kulüp bedel ödüyorsa futbolcularda bedel ödemeli oynarsın mücadele edersin mağlup olursun tamam deriz olmadı.
 
Giresunspor müsabakasın da Ç.Rizespor adına futbol çoktu futbolun f harfi dahi yoktu mücadele yoktu tamamen teslimiyet vardı dolayısıyla maçı analız edebileceğimiz hiçbir şey yoktu her şey kötü idi.

Futbolu yönetiyorsanız sizin ekibiniz olmalıdır alt ligler seyredilmeli bu sadece futbolcu seyretmek değil hoca da tespit edilmelidir alt liglerde hak ettiği yerlere gelemeyen hocalar olabilir oynattığı oyun oyuncu değişikleri ahlak yonu yönetimle paylaşımı araştırtıp kimsenin beklemediği bir hoca bulup takıma kazandırılabilir mesela bir örnek.

Yanı futbol da her zaman a b c planların çantada bulunmalı o hazırlıkların birikimlerin olmalıdır. Bu kimlerle olur bilgili birikimli kendini geliştirmiş dürt temiz ahlaklı insanlarla olur bunlar kolay işler değil.

Eğer bu noktada bunları yapamıyorsanız o zaman kendini geliştirmiş birikimi olan insanlardan menajeriniz olmalıdır, bunlardan bir örnek verebiliriz mesela Serkan Recber bir örnek.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor adına gelinen nokta büyük bir ihtimal 1. lig kimse kimseyi kandırmasın bunu sezon başında söyleyenlerden biriyim ama bu söylenenleri dinleyip önüne bakamayan başkan göz göre göre şarampole yuvarlandığını fark edemeyen bir noktaya gelindi, inşallah yanılırız yanılmamız için dua ediyoruz.

Geldiğimiz noktaya baktığımız da hanı derler ya çıkmayan candan umut kesilmez şu an Ç.Rizespor’un umudu dahi kalmadı belki bir mucize gerçekleşir dünya tersine döner lige kalır oda imkansız..
 
Baktığımızda geldiğimiz bu noktada hal böyle iken Ç.Rizespor küme düştüğünde bırakıp gideceğini sanmıyorum daha bilinçli daha deneyimli kadrolarla bu yanlışlardan ders alarak güçlü bir kadro ile Süper lige dönecektir.

Tahir başkan bırakıp kaçtı dedirtmez Tahir başkan düştüğü yerden kalkar pes etmez ancak yanlış insanlarla yolda bunu fark etmeli süper ligde futbol bilgisi süper dürüst doğru insanlarla yola girilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar