Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor İyi Yolda

Rize’de her iki takım adına sahada belki iyi futbol yoktu ama iyi mücadele vardı, top bir o kalede bir bu kalede gidip geldi, Ç.Rizespor Boluspor’a rağmen daha çok gol pozisyonuna gırdı ancak son vuruşlarda beceriksizdi.
Bu ligde zaten futbol düşük seviyede oynanıyor ,  iyi futboldan çok iyi mücadele eden kazanıyor, Boluspor’dan daha çok Ç.Rizespor mücadele etti daha istekliydi kazanan tarafta daha çok isteyen oldu.
Müsabakada Alper ve Bolasie öne çıkan oyunculardı, Alper, Alper gibi oynuyor oyunun her yerinde var, adam eksiltiyor oyunu yönlendiriyor aldığı toplarla takımı yarı sahaya taşıyor Alper Ç.Rizespor için çok önemli bir oyuncu.  Bolasie oynadığı müsabakalarda olduğu gibi bu maçta da oyun içinde çok çalıştı rakip defansa zor anlar yaşattı ve sonucunu da aldı takımına bir penaltı kazandırdı ve penaltıyı gole cevirdi,ancak bu kadarı Bolasie’nın yüzde ellisi değil .
Baktığımızda Ç.Rizespor takımının isteği enerjisi mücadelesi adeta ayağa kafa koyarak oynamaları takdire edilir durumda.
Bülent hocanın sahaya sürdüğü ilk on bire baktığımızda santrafor pozisyonuna oynayan iki oyuncusunu yedekte tuttu santraforda Sefa ve Bolasie değişken oynadı, bana göre bu düşünce yanlıştı eğer maça santraforlu başlansaydı gol daha önce gelebilirdi, çünkü girilen pozisyonlarda santrafor oyuncusu olmayınca gol noktalarını koklayan oyuncu olmayınca pozisyonlar boşa gitti, her oyuncu santrafor oynayamaz.
Genele baktığımızda Bülent hoca daha çok defansa önem vererek on bir kuruyor bir maçta kotu olan oyuncuyu başka bir maçta oynatmıyor kimsenin gözünün yaşına bakmıyor bu anlamda adaletli olduğunu gözlemliyoruz.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda takımda eksik oyuncuların üzerine sakatlıklarda olunca hocanın bazı noktalarda eli kolu bağlanıyor, mesela sağbekte Kerem ‘ın yerine Mithat oynatılıyor aslından bu kadroda Mithat orta saha defansif ve hücum için önemli bir oyuncu, ancak Bülent hoca defansı sağlam yapayım, önce gol yemeyeyim defansım sağlam olsun hücum ikinci sıraya olsun düşüncesi öne çıkıyor.
Bu kadroyu yeteri kadar kullanan ve bu oyuncuların enerjisini isteğini mücadelesini öne çıkaran Bülent hocayı tebrik etmek ayakta alkışlamak gerekir, oyuncu isimleri vermek istemiyorum ancak kadroya baktığınızda harbiden Bülent hoca şapkadan tavşan çıkardı diyebiliriz.
Ç.Rizespor takımı başka bir teknik direktörün elinde olsun belki de küme düşmeye oynardı ,doğruya doğru Bülent hoca bizim babamızın oğlu değil bu ligde Bülent hocanın üstünde hoca var mı yok,yok efendim ben Bülent hocayı sevmiyorum sevme ya,yok Bülent hoca bu takım ne verdi ne verdiğini göremeyecek kadar futbol yabancı isen yapacak da bir şey yok.
Hala Bülent hoca gitsin diyenlere acaba neye göre değerlendirme yapıyorlar doğrusu merak ediyorum. Mesela Bülent hocanın giyimini, oturuşunu mu yada boyunu postunu mu veya konuşmasını mı , ortak menfaat Ç. Rizespor'un başarısı ise niye neyin peşindesiniz! Sizlere bir çift lafım var, Rize’de Rizeli GS. FB. BJ. TS lulara sorulup da Ç.Rizespor’a teknik direktör getirilmez ve ya gönderilmez bakın işinize, eğer bu noktada sorulursa Ç.Rizespor taraftarına sorulur kimse kusura bakmasın.
Bir başkan gelir yok o efendim x takımlıdır olmaz hoca gelecek yok o x takımlıdır sevmiyoruz gitsin, böyle bir dünya var mı ya yeter duşun Ç.Rizespor’un yakasından.
Genele baktığımızda Ç.Rizespor iyi yolda sezon başında da belirtmiştik bu kadro ile gidilebilecek yere kadar gidilsin, oynadıkça bu takım daha iyi olacak, yanlış anlaşılmasın bunu biz dedikte olmadı gördüğümüz doğruydu anlamında soyluyoruz ezbere yorum yapmıyoruz anlamında.
Bunun yanında Ç.Rizespor’un bu ligin en iyi ve tecrübeli bir teknik direktörü ile çalışıyor, ara transferde bu takımın oyununa uyabilecek dört beş nokta transferle bu  takım  rahatlıkla süper lige çıkar, on uçuncu maç bitti yazdığımız her şey doğrulanıyor,doğru birdir tabi görebilenle. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar