Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takım olma yolunda

Ç.Rizespor Göztepe müsabakasının zor geçeceği beklenirken Ç.Rizespor zorlanmadan bu sezon ilk kez üç gol atarak altı puan değerindeki üç puanı aldı.

Baktığınızda müsabakaya Hamza hoca son haftaların ideal on biriyle başladı, sahada her iki takım adına ortaya çekişmeli mücadeleli bir oyun ortaya çıkmasına rağmen Ç.Rizespor Göstere takımından  daha ustun bir oyun ortaya koydu.

Ç.Rizespor takımında bazı oyuncular maça damgasını vurdu diyebiliriz, bunlar arasında F.Baiano, orta sahada dinamo gibi çalıştı rakibin ataklarını durdurdu topu oyuna iyi soktu hem defansif hem ofansif iyi bir oyun ortaya koydu, A.Umar maça damga vurdu ileri geri çok çalıştı futbolun iki yönünü de ortaya koydu ,aldığı toplarla takımını hücuma çıkardı rakip defansı zorladı bir penaltı kazandırdı yanılmıyorsam gol pası verdi, T.Boyd bu müsabakada iyi oynadı aldığı topları iyi kullandı çok çalıştı, F.Boldrin takımın mimarı diyebiliriz top tuttu iyi çalıştı iyi top kullandı, Gökhan sağ bekte çok iyi oynadı hem defansta hem hücumda en iyi maçını oynadı, J.Pohjanpalo en iyi maçlarından birini oynadı çok çalıştı iyi yerlere koştu gollerini attı,bu oyuncular öne cıktı diğer oyuncularda iyi oynadı.

Bir başka nokta Ç.Rizespor takımı kanatları çalıştıramıyordu bu müsabakada kanatlar çalıştı gol bulamayan Pohjanpalo gol buldu.

Ç.Rizespor hızlı ve dikine ayağa oynamaya başladı, demek ki kanatlar göbek çalışınca futbolun doğrularını yapınca kenara ve yana oynamayıp sahayı kısaltıp dike ve hızlı paslarla ayağa paslarla Ç.Rizespor takımı oyuncuları gol pozisyonuna girebiliyor gollü galibiyetler alabiliyor santraforu gol atabiliyormuş.

Oyun sistemi çok önemli Hamza hoca dört dört iki oynadı takımı hücumda önde oynattı, tabı takım oyunu da önemli Ç.Rizespor bu maçta takım oyunu oynadı bu oyunda ilk on birde oynayan ve sonradan oyuna girenler katkı sağladı güzel bir tablo ve sonuç ortaya cıkmış oldu.

Çıplak gözle izleyemediğimiz müsabakada yorumları kısa tutmak zorunda kalıyorum, Ç.Rizespor takımının hücum gücü çalışınca  kaliteli ayaklar da ortaya cıktı, rakip savunmaya kaldı Göztepe takımı, Ç.Rizespor kalesine pozisyon dahi bulamadı.

Özetlediğimizde Ç.Rizespor takımında ilk on birinden alın oyuna giren oyuncuların birçoğu bu sezonun  en iyi futbolunu oynadı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takım olma yolunda olduğunu oyuncuların birçoğunun daha yeni yeni hazır oldukları görüyoruz.

Kalan maçlardan yirmiye yakın puanlar çıkararak ilk yarıyı bilinirse Ç.Rizespor takımı ara transferde beş altı nokta transferle ligin tozunu attıracağına inanlardanım.

Önceki ve Sonraki Yazılar