Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımı kaleye şut çekmeyi oynamalı

 Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında iyi mücadele etti ancak hücumda son vuruşlar son pasları yapmayı başaramadı.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı iyi mücadele ediyor ayağa da oynuyor ancak bunu son golle süsleyemiyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı kaleye şut çekmeyi oynamalı takımın ceza sahası alanlarında kısa paslar dikine paslar yapmalıdır.  
Ç.Rizespor takımı oyunculuları hücum oyuncularını gol pozisyonuna sokamıyor, devamlı yan toplar yapıyor rakibe avantaj sağlıyor bir kere Ç.Rizespor takımı göbeğe çalışmalıdır.
Antalyaspor müsabakasında Ünal hoca Galatasaray karşısındaki on biri bozmadan sahaya cıktı, ancak Galatasaray maçında da oyunda pasif kalan oyuncular vardı bunlarla oyuna başlanmamalıydı.
Mesela Vetrih, Garmash bu iki oyuncuda her iki maçta oyunda yoktu, bu iki oyuncunun yerine Boldrin ve Oğuz Kağan oynatılmalıydı çünkü orta saha boşa çalışıyordu iyi top kullanamıyordu.
Galatasaray maçında belki oynatmamayı duşunmuşsunuz bu düşünce tutmuştur ancak kendi kalitende bir takıma karşıda oynayarak oyunu çözme noktasına ulaşırsınız, dolayısıyla denk takımlara karşı daha çok koşan oynayan oynatan oyuncuları tercih etmelisiniz.
Baktığımızda Ünal hoca bu müsabakada oyuncu değişiklerinde Boldrin haricinde kotu idi mesela Oran ve Oğulcan’ın oyuna girmesi Antalyaspor takımının lehine oldu ve ortada oynanan oyun Antalyaspor lehine dönmeye başladı sonuç kotu oldu.
Her zaman belirttiğimiz gibi Oğulcan’ın bu ligde oynama vazıyeti yok ne kadar ısrar ederseniz edin olmaz olmuyor, alt yapıdan bir oyuncuya bu kadar şans verilseydi Ç.Rizespor takımı belki de bir oyuncu kazanmış olacaktı.
Baktığımızda ortada oynanan oyunda Ünal hocanın oyuncu değişikleriyle bu müsabakadan puan kaybı yaşanmıştır.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu deplasmandan en az bir puan alınmalıydı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu müsabakadan çıkarılan ders sonucunda Ç.Rizespor takımının kendi rakipleriyle önemli maçları var final niteliğinde maçlar bu maçlardan en az dokuz puan hedefinin tutturulması gerekir.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımın kalan müsabakalar da fikstür avantajı olduğunu ortada dolayısıyla Ç.Rizespor takımının ligde kalacağına inanlanlardanım.
Baktığımızda tekrar belirtmek istiyorum Ç.Rizespor takımın kaleye şut çekmeyi oynamalıdır ve göbeğe kısa ve derin paslarla forveti buluşturmalıdır.
 Ç.Rizespor takımın göbekte oynadığında tehlikelidir, rakipler bunu etüt etmiş Ç.Rizespor takımına göbeğe sokmamak için önlemlerini almıştır, çünkü 
Ç.Rizespor takımının tehlikeli bölgesi rakibin göbek bölgesidir buralardan forvetini topla buluşturduğunda buralardan şut çektiğinde tehlikedir golü bulma noktası çoktur Ünal hocanın burada çalışmalarını bu bölge üzerine yoğunlaştırmalıdır.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı kenarları çok deniyor kenarlardan çok orta yapıyor bu sevdadan vaz geçilmelidir, doksan dakika böyle bir oyun olmaz maç içinde her oyun denenmelidir rakip kaleye daha çabuk gidilmeli saha dikine toplar kullanılmalı can alıcı paslar daha hızlı paslar çalışılmalıdır.
Ç.Rizespor takımının olmazsa olmazı sahadaki oyun anlayışında topa sahip olduğunda rakip kaleye gol için ne kadar çabuk gidip rakip kaleye şut çekebilirim olmalıdır oyundaki yan baslar olu bölgeler paslar yapılamalıdır.
Bilhassa Denizlispor karşısında Denizlispor takımına baskı yapıp alınan her topun sonucu kaleye şut olmalıdır Ç.Rizespor takımı kaleye şut çekmekten açız oyuncular kalayı gördüğünde vurmalıdır inanıyorum golü düşen Ç.Rizespor kalan maçlardan iyi puanlar alıp ligde kalacaktır.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar