Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor’da Teknik direktör sorunu var

 İsmail Kartal Ç.Rizespor’u oyun olarak sahada varlığı olmayan bir Galatasaray karşısında yine yaptığı hatalarla mağlup olmaktan kurtulamadı.

Baktığımızda ilk on birde bazı değişikler yaparak maça başlayan İsmail hoca mesela defansta son Talbi, ile başladı, defansın önünde orta sahada  Diomande’yı oynattı, hücumda da Samudio^’yu keserek  Umar’ı oynattı.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Vetrih’ı bu müsabakada santraforun arkasında oynattı vasat bir oyun ortaya koydu aldığı topları olumlu kullanamadı, oysa bu bölgeye elinde olan Boldrin, oynatılsaydı takımda daha faydalı olur rakipten orta sahayı ele alırdı Boldrin’ı kenarlara oynattı takım önemli bir orta saha oyuncusundan eksik kaldı, hadi Boldrin’ı oynattın kanada o zaman Nil forvetin arksında oynayabilen bir oyuncu onu oynatmalıydı Vetrih’ı daha çok sekiz gibi oynayan bir oyuncu.
 
 Neticede Talbi defansa oynatıldı defansta güven vermediğini gördük, hamlelerde kafa toplarında geç kalan bir oyun ortaya koydu.
 
Diomande orta sahaya duvar ordu rakımda orta sahaya geçit vermedi topun olduğu her yere baskı yaptı top aldı topu iyi kullandı ancak oyundan alındı sekiz numara pozisyonda oynayan hücumda önemli paslar atabilen Atatah on liberoya geçti, geri yaslanan oyun sistemiyle Attamah on liberoda başarılı olamayan bir oyuncu.
 
 Yapılan bu değişiklik Ç,Rizespor takımını geri çekti hücuma donuk oynayan bir oyuncuyu orta saha çekti kanada Barış alındı, Ç,Rizespor orta sahası âdeta kabuğuna çekildi oyunu kendi yarı sahasına kabullenmeye başladı.
 
Şimdi bu değişiklik aslında Umar Barış değişikliği olabilseydi Ç,Rizespor maça ortak olma olasılığı artardı maalesef İsmail hocanın ezbere oyuncu değişikliği takımını zora soktu.
 
Diomande den önce oyundan alınması gereken oyuncular, oyundan alınmadı mesela Oğulcan, mesela Vetrih’ı oyundan alınıp Boldrin, o bölgeye geçse Barış kanada alınsa neler olurdu.
Umar oyundan alınıp yerine Barış da alınabilirdi, yada Oğulcan alınıp yerine Barış dahi santrafor oynatılabilirdi.
 
Ancak İsmail hocanın bu tur yanlışları yüzünden Ç,Rizespor takımı cayır cayır yanıyor puanlar kaybediyor, yanı oyunu okuyamaması ve ilk on biri doğru kuramayışı oyunu kendi yarı alanında oynatması sonucunda hem takım oyuncularını bozuyor hemse kendi başarırlığını ortaya koyuyor, iddia ediyorum İsmail hocanın Ç,Rizespor takımında ilk yarıyı tamamlayamayacak bunu birkaç maç sonra göreceğiz .
 
Hanı Başkan çıkıp açıklama yapıyor ya Ç,Rizespor iyi top oynadı belki birilerine işarette bulunuyor takım iyi oynuyor oyuncular elinden geleni yapıyor ama hoca kötü mü demek istiyor ..
Sahada dolaşan bir Galatasaray takımı karşında bir takımın teknik direktörünün yaptığı hatalar sonucunda mağlup oluşu hem düşündürücü hemse üzücü.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda takım iki sıfır geride çok önemli bir oyuncun Samudio’yu ilk on birden kesmişsin ve bu oyuncunu sekseninci dakikada oyuna alıyorsun bumudur senin teknik direktörlüğün İsmail hoca.
 
Arkadaşlar Ç,Rizespor takımı kadro olarak bu kadar kotu değil İsmail hocanın yanlışları yüzünde bu topla ortaya çıkıyor. İddia ediyorum ki bu takıma teknik direktör değişikliği yapılsın bu takımı tanınmayacaksınız.
 
İsmail hocanın oyun anlayışıyla yanı kendi yarı sahasında defans yaparak oyunu kontrol edebiliyor mu, ve ya rakip kaleye hücum yapabiliyor mu, yada rakibe baskı yapabiliyor mu, veya kendi yarı sahsından topla birlikte kendi yarı sahasını çıkıp rakip sahaya topla birlikte gol pozisyonuna girebiliyor mu, ve ya geri yaslanarak kendi kalesinde gol yemiyor mu hayır, hayır, hayır, yanı oynanan oyun anlayışıyla başarı yok ancak kafa aynı oyun aynı değişen hiçbir şey yok, ne yapmak isteniyor hiç kimse anlamıyor.
 
Arkadaşlar gecen yıldan sadece uç oyuncu değişik bu takımda, en azından sahaya doğru kadro ile çıkılsa doğru oyuncu değişikleri yapılsa başarı olmazsa o zaman deriz ki kadro yetersiz. Ç,Rizespor’da santrafor sorunu ile  hoca sorunu var bunun lamı cimi yok, santrafor sorununu da bu takımda iyi bir hocayla çözülür arkadaşlar kimse hikaye anlatmasın bu takım o kadar kotu bir kadroya sahip değil.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda  bu maçı göze alalım en azından onuncu haftaya geldin bir ideal ilk on bir olamadı, bu takımın ideal on biri bu zamana kadar oynatılan oyunculardan anlaşılan on bir şöyle olmalı diye düşünenlerdenim defans dörtlüsü, Moroziuk, Abarhoun, Chatziisaias, Melnjak,orta saha  Diomande,Attamah,Boldrin, Umar, Samudio,ileri uç da Scepovic’e israr edılmelı olamadı Barış’a santrafor de bir şans verilmeli.
 
Baktığımızda takımın içinden bir santrafor çıkartılabilir mesela Talbi bile santrafor oynatılabilir,cünku tarasfer etme şansın yok bu takımdan birşeylerı çıkartabilirsin kaliteli teknik detektör buralarda ortaya çıkar .
 
Teknik direktör bir arayış içinde olur bir şeyler ortaya çıkartır bu kadar ezber  bir teknik direktörlük olmamalı,sanki maçtan önce listeyi ayarmış maç esnasında oyundan alınacak oyuncular belli oyuna girecek oyuncular belli..
 
Teknik direktör cesur olmalı bütün oyuncularına güvenmeli, ,oyunu önde oyna defansı rakip sahada başlatmalı, savunma yapmaya alan savunması olmazsa olmazlar olmalı, orta beşli ile defansı yakın oynamalı, hücumla orta saha kopuk olmamalı takım dikine oynamalı, yana geriye paslarla olmaz sonrada çıkıp pas yüzdemiz ustun diye açıklama yaptın mı herkes güler sana çünkü pas yaptığın noktalar belli, sahayı daraltılmalı günümüz futlu bu takım makine gibi çalışmalı takım semsiye gibi açılıp kapanmalı, takımın savaşan bir takım olmalı geriye yaslanıp yana geriye oynayıp kolay oyunu seçmemeli.
 
Baktığımızda oyuncuları sahada mücadelesi üst düzey olmalı oyuncular  ayağa kafa koyarak oynamalı  ,İsmail hoca takımı korkak oynatıyor futbolcularda korkak oynuyor netice ortada....
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımında coşkulu oyun yok kazanma hırsı yok futbol felsefe ile alakalı hiçbir olgu yok hırsı yok al gülüm ver gülüm. İnşallah yanılırım ancak Antalyaspor müsabakası sonrası İsmail hoca ile yollar ayrılır diye düşünüyorum.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç,Rizespor takımı kadrosu bu kadar eksik değil Ç,Rizespor’da Teknik direktör sorunu var olduğu ortada takımı hazırlaması sahaya sürmesi oyuncu değişikleri yanı hoca hataları yüzünden kaybedilen çok puanlar olduğunu düşünüyoruz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar