Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

MEVLİD KANDİLİNİN ÖNEMİ VE ANLAMI

Bu sene Mevlid Kandili; 8 Kasım 2019 Cuma’yı-Cumartesine bağlayan geceye denk geliyor.
Bu hafta boyunca Türkiye genelinde, müftülükler farklı camilerde Mevlid Kandili ile alakalı programlar yaptılar, yapmaya devem ediyorlar. Cuma gecesi ifa edeceğimiz Mevlid Kandili gecesinde, 4 rekat Tesbih namazı kıldıktan sonra bol bol dua edilmesi öneriliyor. 
Peki Mevlid Kandili namazı kaç rekattır, saat kaçta nasıl niyet edilerek kılınır? 
 
Mevlid kandilinin önemi nedir?
 
Mevlid 'doğum zamanı' demektir?
 
 Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğum günü olan Mevlid Kandili gecesinde dilekler geri çevrilmez. İbadetle geçirilmesi önerilen bu gecede bol bol dua edelim. 
Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam'da Hz Muhammed (sav)’in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının On birinci gecesini On ikinci'ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. 
Peki Mevlid ne demektir? Mevlid kandilinin önemi nedir? 
Mevlid Kandili gecesinde bolca dua edip 4 rekat namaz kılmak makbuldür. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandilimizi kutluyoruz.
 
MEVLİD KANDİLİ OKUNACAK DUASI : 

Mevlid Kandili duasını var mı?
 
 Mevlid Kandilinde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı ederse kabul olunur.
-“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!”
 
MEVLİD KANDİLİ NEDİR?
 
Mevlid kandili; Hazreti Muhammed'in doğum günü olmasından ileri gelir. Mevlid Kandili'nde bol bol dua edilmesi ve bu gecenin namaz gibi ibadetlerle geçirilmesi öneriliyor. Peki Mevlid Kandili namazı kaç rekattır ve nasıl kılınır, hangi duaları okumak gerekiyor.  
Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu tüm Müslüman Alemin de kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)’in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır ve gecesidir.
Kandilinizi kutluyor; hayırlar getirmesini yüce Rabbimden Niyaz ediyorum..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar