Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocayla bu iş olmayacak

 Ç.Rizespor takımına zaman sabır lazım dedik de.,Karamana sabır etmek mümkün mü,sahaya çıkardığı kadroya bakın arkadaşlar haftalardır Emrah’a bu kadar sabır edilir mi elinde Mehmet ve Ahmet gibi suratlı iki futbolcun var,neden bu futbolculardan deplasmanda yararlanmıyorsun,.
 
Birde elinde ilerde top tutabilen bir oyuncun var niye bununla oyuna başlamazsın be hoca, neyin peşindesin.
 
Bir teknik direktör her zaman takımına rakibimi olur arkadaşlar, gecen sene öyle bu sene aynı, bu takım hocanın elinden çıkamıyor arkadaş, bu kadar talihsiz bir futbol anlaşılışı olur mu?
 
Kayseri gibi takıma bu kadar defans ağırlıklı kadroyla çıkılır mı ,uç tane on liberoyla oyuna başlıyorsun, forvetinle orta sahanın arasında elli metre var kenarda oynattığın adamların ağır, adam eksiltemiyorlar topu oyuna hızlı sokamıyorlar, kimle gol atacaksın.
 
Deplasmanda hızlı çabuk oyuncularla başlamayıp defansif oyuncularla oyuna başlayıp rakibi kendi sahanda beklersen gol yemen kaçınılmaz yanı.
 
Gecen sene Hikmet hoca orta sahada yanlış yapıyordu devamlı koraya şans varıyordu Robın’ı yedek tutuyordu, ancak hücum ağırlıklı oyuncularla maça başlıyordu, mesele Deniz, Ahmet, Mehmet, Kweuke, dört forvetle oyuna başlıyordu.
 
Oyun içinde bu oyuncular yakaladıklarını atıyordu gole donuk oyunculardı bunlar, e sene niye bu düşünceni değiştirdi.
 
Bu sene oynadığın sistem amatörce bir sistem tek santrafor arkası yok sağı yok solu yok şişirme toplarla doksan dakika gol ara. yok Robın’e forvetin arkasına oynat yanı var ya futbola yabancı düşünceler futbolculara yabancı düşünceler, futbolcuları yanlış pozisyonda oynatmalar, Robın serbest oynayabilir mı arkadaşlar, bir teknik adamın akıl tutulması olursa Robin’ı forvetin arkasında oynatır.
 
Arkadaş bu takımda Recep, oynatılmaz Recep, önde top tutabilen adam eksilten yaratıcı aralara iyi top atabilen rakibi geri yaslayan bir tek oyuncu var, Allah aşkına bunu niye oynatmıyorsun Hikmet hoca. Kayseri şöhret oldu ya biz bu muyuz biz bu kadar mı iyi oynuyorduk diyorlar,Bu kadar rezillik olur mu ya.
 
ikinci yarı Hikmet hoca oyuna hamle yaptı, doğru hamleler yaptı doğruya doğru. Ancak ikinci oyuncu değişikliği çok geç kalınmış bir değişiklikti ,.uçuncu değişiklik de oyundan alınması gereken oyuncu Emrah olmalıydı bana göre çünkü oyunda etkili olamadı,hatta Emrah ikinci yarıya başlamamalıydı .
 
geldiğimiz noktada sahada amatörce oynayan ne yaptığını bilmeyen bir takım kurgusu, yeni bir takım sabır gerekir.
 
Böylede olmaz elinde olan eski oyuncuları oynatman lazım ki bu takım rayına otursun.
 
Baktığımızda hazır olmayan bir takım görüyoruz sahada bir birine attıkları paslarda atılan topa koşmayan oyuncular görüyoruz.
 
Takım yetersiz ve hazır değil hoca kenarda eksik kalıyor, kenar yönetimin eksikliği takıma yansıyor.
 
Diyeceğim şu ki Hikmet hoca bu saten sonrada değişmez gecen seneden beri değişmiyor, hep kendine oynuyor takımına bir katkı sağlayamıyor, bu mantaliteyle Hikmet hocayla bu iş olmayacak.
 
Baktığımızda Hikmet hoca bu mantalite ile futbolcular bu takım süper ligin küme düşmeye ilk adayı Ç.Rizespor’un bugünkü tablosu bu.
 
Bu kafa Beşiktaş’tan haftaya fark yer ,ancak Hikmet hoca oyuna Recep’le başlar Ahmet ve Mehmet’i kanatlara kor da Kweuke önde oynarsa bambaşka bir tablo ortaya çıkabilir.
Önceki ve Sonraki Yazılar