Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İkinci yarı bambaşka bir Ç.Rizespor takımı ortaya çıkar

 Maç başlamadan önce Rize kamuoyu bu maçtan doğrusu hiç umutlu dağıldı.
Ancak sezonun en heyecanlı maçlarından biri oldu. Ç.Rizespor maça çok dirençli çok koşan çabuk ve ayağa pas yaparak oyuna başladı, ilk yarının büyük bir bölümünde rakibe rağmen daha üşüntü.
           
          Ç.Rizespor takımı sezon boyu en önemli noktası elindeki kadrosunda santrafor oynayabilecek çok sayıda futbolcusu var. Hikmet hocada oyuna santrafor oynayabilecek oyunda devamlı golü düşünen kaleyi hedef alan futbolculularla oyuna başlıyor böyle olunca netice kaçınılmaz oluyor.
           
           Düşünsenize ilerde Kweuke arkasında Deniz sağında Mehmet solunda Ahmet bu dörtlünün bu takımın bu tabladaki yerinde çok payı var.
Bu maçta Kweuke olsaydı bu maç çok daha farklı olurdu, bu maçta hele hele ilk yarı Kweuke olsaydı fark olurdu.
           Ç.Rizespor sahayı her zamanki gibi rakip kaleye kısa yoldan gitmeyi düşünen ayağa oynamayı seven, iyi futbol oynamaktan öte,daha  çok gol atmayı düşünen, iyi mücadele etmeyi hırsıyla tamamlayan bir oyun anlayışında oynuyor.
İlk yarı hızlı hücumlara karşı Başakşehır ne yapacağını bir anda şaşırdı.
         
İlk yarının sonlarına doğru Başakşehir Ç.Rizespor futbolcuları durdurmaya başlayarak Ç.Rizespor takımını önüne geçerek oyunun dengesini kurdu bulduğu bir karan bolden golü buldu.
          Golden sonra Başakşehir oyunu kontrole almış, Ç.Rizespor zaman zaman hızlı hücumlarla Ragıp kaleye pozisyonlar buluyordu. Belki dr Emre oyundan atılmasaydı Ç.Rizespor’un gol bulma şansı zor  olacaktı.
          Ancak Emre’nin kırmızı kart yemesi Ç.Rizespor takımında bir kıvılcım çıkartı sahada futbolcular daha çok hırslandı, futbolcular bu maçı almayı kafalarına koymuşçasına mücadele güçlerini öne çıkardılar.
          Ç.Rizespor’un bir özeliği öne çıktığında çok futbolcuyla rakip kaleye gidiyor rakibin bir anda nevri donuyor hangi futbolcuyu tutalım derken gol geliyor.
           Başakşehir alabora olmuş oyuncusu oyundan atılmışken. Ç.Rizespor takımında kenardan hamleler olması gerekiyordu.
Hikmet hoca en kısa surede oyuna hamlelerde bulundu Robın’le ,Sylvestre’yı değiştirdi sonra Ahmet’le Sercan’ı değiştirdi, son değişiklikte Muratla Umut’tu.
          Bu değişikler bana göre doğru hamlelerdi ancak biri hariç. Başakşehir zaten geri yaslanmıştı oyundan Koray alınmalıydı Murat orta sahaya çekilmeliydi, diğer değişiklikler doğruydu, Sercan’ı oyundan alıp oyuna Ahmet’i alıp Mehmet’i sağ beke çekip önüne Ahmet’le oynaması hızlı hücum hızlı defansif oyun ortaya çıkardı.
Hikmet hoca soldan ve sağdan Başakşehir’ı vurmaya başladı ve goller gelmeye başladı.
          Oyuna baktığımızda Sercan sağbekte sırıtmadı, stoperde Ertuğrul çok enerjikti, Oboabona iyiyiydi, sol bekte İsmail çok çalıştı, orta sahada ilk yarı Robın, rakibin önüne resmen duvar ordu rakibin bütün ataklarını orta bölgede karşıladı nedense Hikmet hoca Robın’ı oyundan aldı. 
Baktığımızda Robın çok mu iyi, iyi değil bu haliyle olmaz çok çalışmalı oyun içinde topu oyuna sokmak ta ağır kalıyor oyun içinde daha çok çalışması lazım. 
                
           Koray elinden geleni yaptı ancak yeri bu mevki değil faydalı olamıyor, sağda Mehmet bu takıma her zaman oynar, Murat solda oynadı son zamanlar iyi ye gidiyor, Deniz her zamanki gibi çabuk golü kovalayan devamlı kaleyi düşünen maç boyu çok çalışan bir futbolcu, Tuszynskı oynadıkça parlayacağını gösteriyor.
          Sylvestre oyuna alındı, oyun değişti Ç.Rizespor top kullanmaya başladı rakip kaleye etkili olmaya başladı. Ahmet oyuna girdi oyun hareketlendi Ahmet hızlı çıkışlar yaptı. Umut oyuna alındı bu sezon yanılmıyorsam ilk kez oynadı Umut’un bu takıma kazandırılması lazım önemli bir futbolcu.
          Sezonun ilk yarısını özetlersek ligde birçok takım iyi değil. 
Ç.Rizespor iyi olmadığı maçlardan galip geldi bunun nedeni rakiplerin iyi olmayışıydı, Ç.Rizespor hala iyi top oynamıyor.
Ç.Rizespor takımına baktığımızda sezon başı yapılan transferlerde bazı eksik noktalar oldu, buna rağmen gerek rakiplerin kotu oluşu gerekse Ç.Rizespor un hücum bölgesindeki etkili futbolcularının çokluğu ve etkili oluşu, Hikmet hocanın da bu tur oyuncularla oyuna başlaması ve oyun mantalitesi  Ç.Rizespor u önemli bir yere getirdi.
            Ancak bu takımı bu kadroyla zaman zaman dersine iyi çalışarak önemli galibiyetler alan Hikmet hoca, zaman zamanda çok basit taktiksel hatalar yaparak, gerek ilk on birler gerekse oyuncu değişiklerinde hataları sonucunda, çok kolay maçlar kaybetmeye neden olan Hikmet hoca görüyoruz. Sezonun ilk yarısında bu takım da her ne kadar başarıda mimar Hikmet hoca ise, 
         Bir o kadarda başarısızlıkta payı vardır. Baktığımızda çok basit hatalardan kaybedilen puanlar alınabilseydi şu anda takım ilk uç sıradaydı.
Geldiğimiz noktada ikinci yarı çok daha savaşan bir lig haline gelecek can havlıyla oynayan takımlar olacak yukarda liderlik savaşları alttaki takımlarda ateş hattında olacak.
 
         Baktığımızda çok net Ç.Rizespor takımına bir on numara, Koray’ın yerinde oynayabilecek kesici savaşan bir orta saha, birde stoper bu takıma alınmalı.
 Bunlar alınmazsa her şey tersine dönebilir. Bütün bunların hesabı yapıldığına inanıyorum, yönetimin bu uç futbolcuyu imza aşamasına getirdiğini düşünüyorum.
Bu nokta transferler olursa,ikinci yarı bambaşka bir Ç.Rizespor takımı ortaya çıkar. Türbinlerde şölen olur türbinler dolar bunu buraya yazıyor.
Sezonun ilk yarısında Hikmet hocaya not verecek olursanız kaç verirdiniz deseniz. On üzerinden elli beş verirdik diye duşun yorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar