Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

ASKERİN UÇAK VE HELİKOPTERLE TAŞINMASI


Özel Paşa beyimiz talimat vermiş, çare bulunmuş. Artık PKK militanları askerlerimizi kışlasına giderken veya kışlasından tezkere alarak, izin alarak köyüne, memleketine giderken
yolları kesilemeyecekmiş.

Sn.Özel bey.Bunun bana göre tercümesi şudur. Siz elinizdeki olanaklarla ülkenin iç ve dış güvenliğini sağlayamıyorsunuz
.PKK terörü artık ülkenin doğusunda, batısında eylem koyabiliyor ve sizinle beraber hareket etmesi gereken diğer güvenlik birimleri terörü bastıramıyor.PKK nin askeri üssü kandile stratejik ve Nato ortağınız dan izin alamadan giremiyorsunuz.Fakat Suriye ye girebileceğinizi zannederek veya o gösterişle  hudutta endam gösteriyorsunuz.
Tabii tankları da İETT nin otobüslerine garaja çektiği gibi hudutta toplu olarak bir alana toplamış resimleri bize gösteriyorsunuz.
Suriye deki Eset-Baas  rejimi veya isyancılar ülkemize sözde yanlışlıkla,ancak bana göre bizi savaşa çekmek için bomba atabilirler, hatta uçağımızı de düşürebilirler.
Elbette Türkiye buna tavır alacaktır.Ancak Türkiye o ülkeye,yani Suriye ye ve halkına ‘’ sen Esada  isyan et,rejimini değiştir deme hakkına sahip değilsin’’ eğer bu hakkı kendinde gördüğünü zannedersen ,yanılırsın.Ayrıca birileri de sana rejim dikte ettirirler.
Türkiye Cumhuriyeti ve rejimi başkalarının dikte ettirilmesi ile kurulmadığı gibi başkalarının isteğine göre şekillenemez.Bunu yapacak güç yoktur.Çünkü Türk halkı buna izin vermez.
O halde Suriye yede bu pencereden bakmalıyız.Bir an için bakmadığımızı düşünelim.
Türkiye Suriye halkının Eset rejiminden kurtarmak için Suriye ye savaş açtığını düşünelim. Hatta düğmeye de basalım . Tam tank morlarını çalıştırdığımız,jet motorlarını ısıttığımız zaman boyutunun detaylarını bilemediğimiz RUS-Suriye stratejik işbirliği anlaşmasının sonuçları, Lazkiye de bulunan Rus gemilerine de zarar vereceği algısı ile bir nota aldığımızı düşünelim.hani Kuzey iraka ABD den izin almadan giremiyorsun ya. Rusya da ‘’ Suriye toprakları benin garantörlüğümdedir, Suriye ye atılan mermi bana da atılmış sayılır derse vereceğiniz cevap ne olacaktır.
Suriye halkı için Rusya ile savaşmaya değermi?
Rusya yı bir tarafa koyalım.
Suriye deki Ermeniler,Nasturiler,Süryaniler,kilise mensupları ABD ve AB ‘’ Evet biz diktatörlükten şikayetçiyiz,fakat Suriye deki rejim değişikliği sonucu Müslüman kardeşler,hamas, gibi islamik şeriat düzenin isteyenlerin eline geçerse biz ne oluruz ‘’ derlerse ne olur.
İşte her  iki durumda siz motorların kontağını kapatırsınız.Tıpkı ABD den izin almadan Kandile gidemediğimiz gibi.
Yazımızın esas konusu Askerin havadan taşınmasıydı.İyidir,hoştur.Fakat bunu tercümesi sizin ülke sathında seyahat özgürlüğünü sağlayamadığınızı,PKK vesayetinde bir seyahate artık mecbur kılınmamızdır.
Sn. Özel bey söz konusu yollarda,kırsalda ve şehirlerde,köylerde : askerimiz,jandarmamız,polisimiz,öğretmenimiz,tarımcımız,mühendismiz,valimiz,kaymakamımız kısaca yurttaşlarımız ve diğer görevlilerimiz de ayni tehdit altındadır. Kısaca sizi yanlış ve başarısız bulmaktayız.Lütfen ,lütfen halkı ve Türkleri ,ne mutlu Türküm diyebilenleri ırkçılık olarak görmeden anlayın.Mübarek kurban bayramının birinci gününde
Yollarımızda PKK ve terör vesayetini bize hatırlatacak haberler geçilmesine izin vermeyin.Tarih sizi,Hilmi ve yaşar beyi başarısız  yazacaktır.Sizin en büyük hizmet başarınız işi ehline teslim edip  emekliler sınıfına katılıp halkın içinde yeriniz aramanızda yarar görmekteyiz.


Önceki ve Sonraki Yazılar