Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

ÖZEL VE GÖZYAŞLARI

Son PKK saldırısı ardından verdiğimiz şehitlerin ardından yapılan Askeri Törende Sn.Genel Kurmay başkanımızın çok üzüldüğünü ve ağladığını görmekteyiz. Ağlamamak mümkün değil.Askeri törelerimize göre ordu komutan emrinde olan tüm personel çok değerli olup komutanın öz evlatları kadar candır.
Şüphesiz şehit ve gazi olan tüm askeri personelimiz için Genel kurmay başkanları ve onların komutanları ayni acıyı ,duyguyu hissetmiş ağlamışlardır.
Kan davası güden ailelerde bir kural vardır.karşı taraf tarafından vurulan bir kişinin yakınları ağlamadan cenazelerine sahip çıkarlar,acılarını bastırırlar ,üzüntülerini karşı tarafa göstermemek ,metanetli olduklarını göstermek için dik dururlar.
Ordu Komutanlarının ,genel Kurmay başkanlarının böyle durumlarda görevi dik durmaktır.Acısını yansıtmamaktır.Çünkü düşmanın seni ağlayan komutan olarak görmek ister, halkın ise dik duran komutan olarak durduğunu görmek ister.Şehit ailesi de seni şehidin evinde ister.
Ortada adı sanı belli bir savaş vardır.Doğu kökenli yurttaşlarımızın etnik bakımından ayrı olduğunu körükleyen 1850 lerden Osmanlı döneminin hata ve yanlışlıklarından kaynaklanan bir sürecin sonunda günümüze kadar uzanan bir savaş süreci yaşamaktayız.
Hükümetlerimiz bu savaşın gerçeklerini halkımızdan saklamıştır.bazıları hafife almış,canım ne var istediklerini verelim , hapisteki liderlerini bodrumda iskana göndermek isteyen sözde akademisyenler,siyasilerimizde var.
Savaş söylendiği gibi bir bölgenin ayrılık rüzgarlarına kapılarak ülke bütünlüğünden ayrılarak ayrı devlet kurması için yapılan bir siyan veya kurtuluş savaşı değildir.
Savaş bir etnik gurubun asimile edilmesine karşı direnen kahramanların savaşı değildir.
Çünkü bölgede Türk milleti ile dokusu uyuşmayan ,akraba ve Asya kökenli Türk guruplarından olmayan homojen bir tek kökenli millet yoktur.Yani ortada muhatabımız Bir Kürt Milleti yoktur.Tarihin derinliklerinde Kürtlerin kurduğu bir devlet veya bölgesel beylik yoktur.dağlarda kendi kabilelerin beyleri vardır ve Devamlı göç alırken,onlar dağlarda kalmış Güneyden gelen Araplar,doğudan gelen Türkler  ,Kuzeyden gelen Asyalılar vardır.
Anadolunun ve doğu Anadolunun doğudaki en eski halkı nemrut halkı ve devletidir.Hititlerdir,Karadenizde Kolhisler-Lazikalardır.Bu dönemde bölgede halk veya beylik kavramında bir topluluk olarak yaşayan Millet ve Kürt devleti yoktur.
Bu yıllardan beri Kimerler,İskitler,Hunlar,Avarlar,Avşarlar,Azeriler,Kuman-kıpçaklar,Moğollar,Timurlular,farisiler, gelip geçmişler,bir kısmı oralarda kalıp yerleşmiştir.
Emeviler ,Abbasiler devrinde Araplar bölgeye yerleştirilmişleridir.hatta Roma döneminde yurtlarından sürülen Yahudilerin Zap suyu çevresinde yerleştikleri bilinmektedir.
Roma-Bizans-Fars hakimiyetlerinden sonra Bölgeye Büyük Selçuklu hakimiyeti be Anadolu Selçuklu hakimiyeti ile Müslüman Türkler hakimiyeti başlar. Bölgede küçük guruplar olarak yaşayan Ermeniler,Kürtler,Nasturiler ,Süryaniler bu dönemden itibaren insanca yaşamaya başlarlar.Bu dönemlerde Zazalar , Kırmançlar ve Kürtler aynı kökenli halk guruplarından değildir.Ancak bugün karşımıza tek halk veya millet olarak sürülmektedir.
Eğer Osmanlı Padişahları Anadolu daki Türkmenleri Emevi Müslümanlığı adına Anadoludaki Ahmet yasevi Bektaşı ve alevi oldukjlları için ölüme gönderilen sürülen Hoca Ahmey Yesevi ,Mevlana,Yunus Emre Müslümanlarını sürmeselerdi ,kovmasalardı,onları İrandaki Türk hakimiyeti ile karşı karşıya görürmeselerdi KÜRTLEŞEN TÜRKLER diye bir halk olmayacaktı.
Alın doğudaki tüm aşiret ,kabileleri inceleyin Türkmen ve Türk kökenli ,arap kökenli leri Kürtlerden ayrın bakın geriye ne kalır.Bu gerçeği hem doğu halkına hem de Türkiye halkına anlatmamışsan hata devleti yönetenleridir.
İşte bu nedenle melse Kürt milleti meselesi değildir.Mesele Türkiyeye karşı ilan edilmemiş harbin uygulayıcı aracı PKK dır,KCK dır. Çevre ülkeleri ve batı ülkeleri ittifakının zaman zaman müşterek ,zaman zaman ülke bazında fiilen destekledikleri bir savaş tır.
Bu savaşın ordusu PKK siyasi yerel örgütü KCK,meclis ayağı BDP dır.
Bu organizasyonun parlamentoda ,basında ,akademisyenlerimiz arasında destekçileri vardır.Çünkü 200 yıldır batılılarla işbirliği yapan ,isyanlara katılan gurupların nesillerinin bugün hangi isim ve kariyerde,düşüncede karşımıza çıktığını görmemezlikten gelmekteyiz
Ekranlarda,gazete köşelerindeki yazılarda ki fikirleri ile bizi etkilemeye çalışanlara baktığımızda Devlet haksızdır,Cumhuriyet yanlıştır.Cumhuriyet islama karşı olmuştur.Kürtleri asimile etmiştir.Osmanlı ya dönmeliyiz.Kürtler Osmanlıda özerktiler ,o halde TSK cumhuriyetin Kürtleri katleden devlet kuruluşudur.Gibi fikirleri görmekteyiz.Burada amaç beyin yıkamadır.Bunu yapanların geçmişlerine bakmamızgerek.O isimlerin ailelerin 100-150 yıllık geçmişlerine bakın hep Türk milleti ile devleti ile sorunları olmuş insanların nesilleridir.Anadolu daki Kürt isyanlarını alın bakın,isyan sonrasına bakın,onların bugün kü nesillerinin tavrına bakın.Osmanlı hükümetlerinin anlı şanlı Kürt-ermeni azınlık paşalarına bakın,nesillerine bakın.Onlara ,yani onların nesillerine devlet hain muamelesi yapmamıştır.Aksine onları iyi yurttaş kabul ederek ,iş adamı,kademiysen,vekil,bakan olmalarını desteklemiştir.Fakat onlar bu örtülü savaşta hep dedelerinin yanındadır.devletin milletin yanında değildir.BU faaliyetini yaparken geçmişini övünerek ortaya koymaz,çok çok mağdur olarak koyar.
Bunların bu millete bilgi olarak anlatılması gerekir.O zaman saflar belli olacaktır.İster gerilla,ister düzenli ordular,ister iç savaş olsun saflarınızı belirlemezseniz o savaşı kazanamazsınız.
Osmanlının çöküşünü Enver paşa ya bağlayıp sıyılamazsınız.Önce o çöküşün iç ve dış aktörlerini masaya koyarsınız.Aynı yerlere bugünkü iç ve dış aktyörleri masya koyarsınız.Ne kadar örtüştüğünü görürsünüz.
Doğuda 1470 lerden beri mağdur olan bir millet var,Öldürülen,sürülen bir millet var.BU doğrudur.Bu millet TÜRK milletidir.Kürtler değildir.Burada kendisini kürt gösterebilen kurtarmıştır.Osmanlıda Alevi Türkmenim derse, ölür,ama ayni alevi ben kürt aleviyim derse yaşamıştır.O nedenle Osmanlı döneminde Kürtleştirdiğimiz aşiret ve kabileleri Türk Tarih kurumu ve Genel Kurmay açıklamalıdır.Bu onların görevleridir.Bizde konuşan kişinin ne olduğunu bilelim
 
Dünyada gerçek şudur.Eğer ülke içinden veya dışından silahlı bir tehdit varsa o tehdit yok edilmelidir.Silahlı tehditler ,gerilla tehditleri silahla yok edilir.demokrasi ile ,çiçek vererek,senin sorunun nedir ,ne istiyorsun diyerek  yok edilmez. Tehdit unsurları yok edilmelidir.Bunun için düzenli askeri özel eğitilmiş birlikler kullanılacağı gibi özel eğitilmiş devletin sivil görevlileri de ,istihbaratçıları da kullanılır.Çünkü eylemciler sadece eli silahlı olanlar değildir.Onlara para veren,finanse eden,yataklık yapan,kamu oyunda psikolojik destek veren,fikri destek verenlerde yok edilmelidir veya en azından pasif hale getirilmelidir.
GENEL KURMAY BAŞKANININ ,KUVVET KOMUTANIN ORADA ŞEHİTİN ÖNÜNDE AĞLAMAYA HAKKI YOKTUR.
EĞER 200-300 KİŞİ BİR İKİ GÜNDE HAREKETLE O MINTIKAYA GELİYOR VE EYLEM YAPIP ASKERİMİZİ VEYA YURTTAŞIMIZI ŞEHİT EDİYORSA SENİN AĞLAMAYA HAKKIN YOK.Ne zaman karşı taraf hududu geçer ve sen onu geçtiği yerde yok edersen ve bu çatışmada kayıp verirsen ğlayabilirsin.fakat sen o karakolaun çevresini saranları görmedin,çatışma baişladı,saatler sürdü ve sen TSK gücü ile onları imha edmedin ise.Ağlayamazsın.
Senin yapacağın İSTİFA etmektir.Yalnız senin değil Güvenlik sistemini kuran ve uygulayanların Valinin de istifa etmesi gerekir.Suçlanması gerekir.Çünkü görevi ihmal vardır.Hem de Vatana karşı görevi ihmal vardır. Valilerle gerilla savaşı yönetilmez.Gerilla savaşı gerilla eğitimi görmüş askerlerle yapılır.Bu savaşta valinin,Bakanlığın,Genel Kurmayın görevi dağda tam yetki ile karar vermesi ve uygulaması gereken eğitimli askerle olur.Eğiitim yeterli değildir.Yetkili askerle olur.Kaçakçıyı niye vurdun diye yargılarsan yeşiltaş ve dağlıca karakolunun baskınına davetiye çıkarırsın:Olan budur.
Benim Genel kurmay başkanım,baskını püskürtmüş ,terörist gurubunu imha etmiş komutanın eline sıkmaya ancak oraya gidebilir.Oraya gidip ağlamak sana yakışmaz.
En kısa zamanda görevi ehline bırakmanızı bir yurttaş olarak dilemekteyim.Çünkü 1 yıldır terör konusunda aldığın karne bilmediğiz başarılarınız hariç bildiklerimiz ve gördüklerimize
Göre bu iş sizin işiniz değildir.
Kısaca biz Türkler ağlayan komutan istemiyoruz.
Önceki ve Sonraki Yazılar