Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

TEŞEKKÜR ! ORMAN YASASINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER.


Doğu Karadeniz halkının arazilerine karabasan gibi çöken ormancılık anlayışına ve kadastro uygulamalarına karşı 2003 ler de başlayan direnişe direniş ve yaslaştırma aşamalarında TBMM de yapılan yasla düzenleme ile çözüme yaklaşan kanunun çıkışında ve 2004 den beri devam eden çalışmalarını ısrarla sürdüren ,komisyon çalışmalarında  Esas emekleri Geçen Millet vekillerimiz Nüsret Bayraktar ve Hasan Karal a,Bakanlar kurulunda ve Millet Meclisinde  yoğun çaba harcayan Bakan Sn.Hayatı Yazıcıya herkesin önünde teşekkür etmeyi görev sayıyorum.Çünkü seçim kampanyasında halka verdikleri sözlerini getirmeye muktedir oldular.
 
Orman kanununa bu anlayışı monte etmek gerçekten büyük başarıdır.Çünkü 2005 de Rize de O günkü Orman Bakanı Sn.O.Pepe nin emriyle yapılan çözüm arayış toplantısında Bakanın görüşünün aksine !! Bu toprakları dedeleriniz geldi,Ormanları açtı yerleşti ,buraların aslı ormandır !! diyen Genel Müdür bu oylamada da lehte oy kullandı.Yanı o beyi bu yasa doğru yola, hak yoluna getirdi.
 
28 Şubat sonrası kurulan Yılmaz ve Ecevit Hükümetleri ile başlayan ve hızla uygulaması yapılarak tüm ülkede bitirilmesi amaçlanan tapu kadastro Karadeniz de bir karabasan etkisi yapmıştır.
Bu konuda ÇAY TV haber ve haftalık programlarında ,düzenlediği panellerde konuyu ülke genelinde tartışılır sorun haline getirmiştir.
Konu hakkında tam 5000 imza toplayarak ,yazdığımız gerekçeli kitapçığı ve bir CD yı Dönemin Cumhurbaşkanına verdik ,ilgilenmediler .
Meclisteki o dönemin Rize millet vekillerinden ilgilenen olmadı .Sadece İstanbul Milletvekili Nusret bayraktar ilgilendi .Çünkü 2B konusunda çıkacak bir düzenleme Doğu Karadeniz in sorunlarını çözmeye yetmezdi.
Ancak bugün düzenlenmiş ve yürürlüğe girmiş bulunan yasanın uygulaması ile orman idaresi tarafından el konulan arazilerinin hak sahiplerine verilmesi için gereken adım atılmış oldu ,top şimdi Orman genel müdürlüğündedir.
Önceki ve Sonraki Yazılar