Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

HER ŞEY BU KADAR BASİTKEN BİZ ÖLMEYİ SEÇİYORUZ NEDEN ?

 Ne güzel bir örneksin sen, senden daha çok olmalı. Herkes sen gibi olsaydı korona çoktan bizi terk ederdi.
Uzun zamandır dolmuşlara  binemiyordum,  bir gün Ziraat Çay Bahçesi'ne gitmek için  dolmuşa binmem gerekti.
 
 Heyhat !!! Şoför bana kolonya tuttu, paramı aldı, yerine koydu. Benden sonra binen diğer yolculara da kolonya tutup parayı yerine koyduğunda paraların üzerine dezenteftan sıktı. Bütün yolcular bindiğinde kapıyı kapattı ve kapının koluna da dezenfektan sıktı. Araba hareket edip yoldan yolcu aldığında da aynı şekilde davrandı. Durdu, kolanyasını  döktü, parasını aynı şekilde geri verdi. Maskesi çenesinde olanları uyardı, maskelerini tamamen kapatmaları konusunda. 
Bu durum beni öyle etkiledi ki kaleme alma ihtiyacı duydum. Çünkü  maalesef  bir kişiden bütün dünyaya yayılan korona virüsünü insanımız çok hafife alıyor. Bugün bir kez daha fark ettim ki aslında koronadan korunmak çok kolaymış. Bunu zorlaştıran, birbirine bulaştıran duyarsız ve dikkatsiz  insanlar. 
 
Sağlık Bakanlığı sürekli televizyondan uyarıyor; maskenizi takın, sosyal mesafeyi koruyun, ellerinizi yıkayın... Defalarca defalarca bu uyarıları yapıyor. Biz sanki bir film izlermiş gibi, reklam arası gibi izleyip geçiyoruz. Galiba ki vakalar son zamanlarda bu yüzden çok arttı.


 
Oysa adının sonradan Şevki Karaca olduğunu öğrendiğim bu beyefendinin yaptığı gibi herkes bu konuda duyarlı olsa bütün şoförler, bütün işletmeler, ne bileyim gün içinde kalabalığı en çok barındıran yerler, herkes Şevki Bey gibi yapsa ve biz dışarıdaki vatandaş aynı şekilde sosyal mesafesine ve el hijyenine dikkat etse bu vakalar 20 gün içerisinde 90'i aşmazdı.
 Rize'de  biz kime meydan okuyoruz? Korona kim görüyormuyuz, duyuyormuyuz, nerede biliyormuyuz? Hayır; bu virüs içimize giriyor, sevdiklerimize geçiyor ve hayatınızı kabusa çeviriyor. Biz bu kabusun içerisinde yaşamaktan çok mu mutluyuz, çok mu memnunuz, da Şevki Bey gibi yapamıyor muyuz?
 
Galiba biz kolayı zorlaştırıyoruz.
 
Rize'de bir dolmuş şoförü sayın Şevki Karaca bu örnek davranışıyla benim ve kalemimin dikkatini çekti. Bunu yazıyorum çünkü bir kişi bile okuyup Şevki Bey gibi davransa bir kişiden bütün dünyaya yayılan bu virüs birer birer kişilerin kafasına sokulup, gözüne sokulup dikkat ettirilip düzelecektir. Koronadan kurtulmak için el birliği ile dokunmadan kurallara uyarak kendi kurallarımızı gerekirse kendimiz koyarak hayatımıza devam edelim. Sevgi ile kalın.
Önceki ve Sonraki Yazılar