Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

NEDEN TRABZON KATÜ DE, RİZE RTEÜ DEĞİL?

 ''ARTIK RİZE'DE BİRİLERİ BİZİM FARKIMIZA VARSIN TÜKENİYORUZ ''

        Rize'de de Lösemi li çocuklar var bunun farkındamısınız? yoksa sizde sadece sokakta maskeli bir çocuk görüp ,ah vah diyenlerdenmisiniz ?
Korkma lösemi bulaşıcı değil,ama siz onlara sevginizi bulaştırabilirsiniz.
Onlar maskeyi kendilerini enfeksyona karşı korumak için takıyorlar.Malesef ki Rize'mizde Lösemili çocuklarımız yok gibi davranıyoruz.
Bugün bir lösemili çocuk annesi ile sohpet ettim.
''Artık Rize'de birileri bizim farkımıza varsın'' diye bir cümle kurdu sohpet arasında ''Tükeniyoruz '' diye ilave etti.O sohpetin benim yüreğime hançerler soktuğunun farkında değildi.Öylesine doluydu ki yüreği çaresizlikle bireysel değil çoğul cümleler kuruyordu .Sadece kendisi için değil tüm hastalar için diliyordu.
 
''ARTIK RİZE'DE BİRİLERİ BİZİM FARKIMIZA VARSIN TÜKENİYORUZ ''
 
Neydi onları ''tükeniyoruz'' dedirten şey? açmıydılar? hayır,açıktamıydılar? hayır. ilaçlarımı yoktu? kısmen evet ,kısmen hayır.
''Lösemi''  yani ''Kan Kanseri '' bir zengin hastalığıdır.maneviyatın da cüzdanında güçlü olmalı ,
çünkü bu hastalıkla mücadele ederken ailedeki diğer görevlerini yerine getiremiyorsun.Baba sürekli işten izin almak zorunda ,anne ise sadece o çoçuğu varmış gibi yanlız ona odaklı ,evdeki diğer fertler analı babalı öksüz ve küçük iseler birden bire başının çaresine bakan yetişkine dönüşmek zorundalar ,çünkü anne ve baba her an Trabzon'a gidebilir 
 
''Neden Trabzon KATÜ de, Rize RTEÜ değil ? ''
 
İşte en can alıcı soru da bu Başkanımızın adını taşıyan Başkanımızın şehrinde ki RTEÜ 'de çocuk onkolojisi yok çocuk hemotolojisi yok ve hastalar gece gündüz yaz kış gözetmeksizin KATÜ ye ulaşmak zorunda .tabii orda da yer varsa.hatta cebinde yol paran varsa diye de ekleyebiliriz .
Şimdi soruyorum size askari ücretle hatta iki askari üsretle geçinen üç çocuklu bir ailenin Trabzon Rize arası sayısı belirsiz günler ve saatlerde yol masrafı ile baş etmesi mümkünmüdür ? bu ailenin başka hiç bir gideri yok mu .? 
Anlatmak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum .nerde çalışırsa çalışsın ister lt tv si olsun ister ısparta halısı (bunlar hastalık öncesi alınmış olabılır çünkü) 
evinizde ''lösemili ''bir çocuğunuz var ve cebinizde her an nakit olmak zorunda .Rize de biz bu ailelere ve bu çocuklara destek için ne yapıyoruz hangi kurum hangi dernek bunların darda kaldığında arıyacağı yer? 
şahsen ben bilmiyorum Rize de böyle bir yer var mı? akraba eş dost dışında arayıp destek aldığımız kimse var mı ?
ey gidi ; akraba bile bir saatten sonra uzak durur biliyormusunuz .?
ahh benim lösemili çocuğum ahh benim lösemi annesi kardeşim sen neden bu kadar sahipsizsin Rize de . Rize de en azından yol paranı alabileceğin bir desteğin neden yok
madem ki Rize ye çocuk onkolojisi yok ve sen bir iğne için Trabzon a gidiyorsun enfeksyonlu araçlar içerisinde ,Rize sana servis te mi  sağlayamıyor ?
çok mu zor koskoca RTEÜ ye ''çocuk onkolojisi ''doktoru atamak .gönüllü bir doktor mu bulalım ne yapalım .?
Türk insanı merhametlidir .O kadar ki Afrika ya veya savaşlı ülkelere gönüllü doktorlarımız gidip sağlık hizmeti veriyor .Rize ye de gönüllü çocuk onkoloğu mu çağıralım .ne yapalım siz söyleyin sevgili okurlarım .
Lafı fazla uzakttım farkındayım ama yüksek sesle yazıyorum 'lösemi diye bir hastalık var bizi maddi manevi tüken bir hastalık ve kendi çatının altında birinin başına gelmesini beklemeden uyan bu sese kulak ver'' Lösemili ailelerin sizlerin maddi manevi desteğinize ve Rize de çocuk onkoloğuna ihtiyacı var.
Bu arada ben kimmiyim? : Ben sadece bir köprüyüm. Gönülden gönüle sevgi köprüsü yapmaya , arayanı arananla buluşturan bir gönüllüyüm.
Ben Yasemin ÖZÇELİK teşekkür ederim 
 
SEVGİYLE KALIN
 
Önceki ve Sonraki Yazılar